Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
oglasio se porukom

Casillas se dobro oporavlja, ali hoće li moći nastaviti karijeru? Liječnici nisu baš optimistični

Liječnici smatraju da će Casillas morati usporiti životni tempo nakon srčanog udara.

Iker Casillas (Foto: Twitter) (Foto: Platforma X)

Nogometni svijet brzinom munje u srijedu je obišla šokantna vijest da je Iker Casillas doživio srčani udar na treningu Porta.

Srećom, španjolski vratar brzo je hospitaliziran i nalazi se izvan životne opasnosti. Casillas se oglasio porukom na Twitteru.

"Sve je pod kontrolom, uplašili smo se ali sve je prošlo bez težih posljedica. Hvala svima na porukama i podršci", napisao je.

Casillas se prema posljednjim informacijama dobro oporavlja, ali nepoznato je hoće li se i kada vratiti među vratnice. Španjolski mediji potražili su mišljenje liječnika o ovoj temi.

"Moramo čekati i vidjeti kako će se oporavljati, pa analizirati nalaze rigoroznih testova kojima će ga podvrgnuti. Srce bi mu se moglo vratiti u normalu, pa bi imao šanse za povratak nogometu", rekao je dr. Jose Gonzalez za As.

"Ne možete igrati nogomet s ugrađenim stentom, a to se posebno odnosi na vratare. Iker će se vratiti normalnom životu, ali sumnjam da će opet profesionalno igrati nogomet", rekao je Juan Antonio Corbalan za RTVE.

"Prva 24 sata su ključna. Kada ga puste iz bolnice, morat će živjeti opuštenijim i lakšim tempom. Dobivat će lijekove i onda ćemo vidjeti kako će se situacija razvijati", smatra kardiolog Miguel Marina, a prenosi El Partidazo.

"S obzirom na to što se dogodilo još je prerano razgovarati o budućnosti jer ona ovisi o puno faktora. Ovisi o lijekovima koje će morati uzimati, o procjeni stanja u fazi mirovanja, ali i fizičkih napora. Tek nakon raznih pretraga i promatranja mći ćemo u miru sjesti i razgovarati o eventualnom nastavku karijere, ukoliko naravno Iker uopće bude želio nastaviti dalje", rekao je Portov liječnik Nelson Puga.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider