Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Suze pionira

Tenzije dotakle nebo: HNS reagirao na veliko nezadovoljstvo Hajduka

HNS se oglasio priopćenjem nakon spornih događanja na finalu Kupa mlađih uzrasta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni savez nakon spornih događanja na finalu Kupa za pionire u priopćenju je pozvao sve aktere u hrvatskom nogometu da se takve situacije rješavaju na dobronamjeran i konstruktivan način.

U finalnoj utakmici Kupa Hrvatske za pionire, 21. svibnja u Slavonskom Brodu, Hajduk je poražen od Osijeka s 2:3, ali klub s Poljuda bio je nezadovoljan suđenjem u tom susretu te je ustvrdio da je sudac Ante Čuljak neopravdano isključio dvojicu igrača Hajduka.

"Nogomet je najpopularniji sport na svijetu, između ostaloga i zbog velikih emocija koje izaziva. Kao što je lijepo pobjeđivati, tako je teško izgubiti. Razumljive su stoga suze mladih nogometaša Hajduka nakon poraza od Osijeka u finalu Kupa za pionire, kao što su bile razumljive i suze hrvatskih A reprezentativaca nakon poraza u finalu Svjetskog prvenstva.

K tomu, svi koji smo roditelji posebno smo osjetljivi na svoju djecu, te smo ponosni na njihove uspjehe. Međutim, duboko vjerujemo da nije potrebno dizanje tenzija niti isticanje suđenja u prvi plan jer time ne činimo uslugu mladim nogometašima i nogometu općenito", kaže se u priopćenju koje je u petak objavljeno na internetskom portalu HNS-a.

"Hrvatski nogometni savez otvoren je svakom klubu da kroz demokratske forume Saveza daje svoje primjedbe odnosno prijedloge za poboljšanje bilo kojeg područja djelovanja HNS-a. Aktualno rukovodstvo Saveza kontinuirano poziva na dijalog i komunikaciju kao jedini put za kvalitetan odnos te će na tomu i dalje inzistirati. Samo zajedničkim radom u interesu hrvatskog nogometa možemo i dalje postizati svjetske rezultate.

Činjenica da je HNS regionalni lider u projektu uvođenja VAR-a dovoljno svjedoči da je Savez posvećen napretku u tom segmentu svog djelovanja. Međutim, ne smatramo da je verbalni napad na bilo kojeg suca pojedinačno pravi put za napredak jer se time vrši strahovit pritisak na suce koji moraju biti neovisni, te se pritom u javnosti kreira loša slika o hrvatskom nogometu", navodi HNS i dodaje:

"Vjerujemo da to vrijedi čak i u slučaju kada su odluke pogrešne jer svaki sudac griješi (i za to odgovara), a posebno u ovom slučaju gdje su neovisni stručnjaci potvrdili opravdanost sučevih odluka. Hrvatski nogometni savez apsolutno je posvećen uspostavljanju dijaloga te dobronamjernom, konstruktivnom i kvalitetnom odnosu sa svakim klubom u Hrvatskoj. Istome se nadamo zauzvrat", stoji u priopćenju HNS-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider