Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Petorica morala otići

HNS ponovno ismijao zakone i javnost: Pogledajte što su napravili

Hrvatski nogometni savez je ispod radara pustio vijest da su čak petorica članova Izvršnog odbora, od čega dva dopredsjednika, morala otići sa svoje funkcije jer ne smiju biti u upravljačkom tijelu HNS-a po Zakonu o sportu zbog sukoba interesa. Međutim, HNS ih je ipak zadržao u Izvršnom odboru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nasmijao se još jednom nekada veliki golgeter zakonima. Petorica članova Izvršnog odbora morala su otići s funkcije. No, krenimo redom, evo o kome se radi:

Marijan Kustić, koji je jedan od dopredsjednika saveza i saborski zastupnik HDZ-a.

Đuro Bukvić, također dopredsjednik i načelnik općine Lukač u Virovitičko-podravskoj županiji.

Božo Galić - župan vukovarsko-srijemski.

Nenad Horvatić - načelnik Općine Ljubešćica u Varaždinskoj županiji.

Slavko Prišćan - načelnik Općine Rovišće u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Podsjetimo, prije godinu i pol dana iz saveza su tvrdili da se zakon ne odnosi na njih.

''Da, naš statut je usklađen s aktima zakona. Na nas se ne odnosi izuzetak, ja ne znam na koga se odnosi, očito da se u ovom konkretnom slučaju na savez ne'', izjavio je tada Vrbanović.

Da bi prije dva mjeseca ipak slušali potpuno drugačiju retoriku...

''Danas smo ovdje kako bi uskladili statut mišljenju Zakona o sportu po naredbi središnjeg ureda za sport'', rekao je nedavno Šuker.

Iako su silom zakona čak petorica članova IO HNS-a morala otići, na glavnom komunikacijskom kanalu HNS-a, web stranici, o tome već danima nemamo vijest. Tu su recimo vijesti da ženska reprezentacija ima prijateljski susret s Jordanom ili, recimo, da je održan ždrijeb pretkola Hrvatskog nogometnog kupa.

Glasnogovornik saveza Tomislav Pacak tvrdi kako je ta informacija bila planirana za objavu u četvrtak kada se sastaje Izvršni odbor.

''Mi smo je prvenstveno najavili onome kome je ta informacija namijenjena, a to je sportska inspekcija koja je donijela odluku da oni više ne mogu biti u sastavu IO. Takvo je njihovo mišljenje, premda ćemo ga sporiti pred upravnim sudom jer smatramo da nije dosljedno hrvatskim zakonima'', objasnio je Pacak.

I tako je za petorku na brzinu izmišljeno savjetodavno tijelo da ipak sudjeluju u radu Izvršnog odbora.

''Logično je, pogotovo uzimajući u obzir da se ne slažemo s takvim tumačenjem sportske inspekcije, da će se pronaći način da sudjeluju u radu makar ne donoseći odluke jer nemaju pravo glasa'', rekao je glasnogovornik HNS-a.

U brojkama, Izvršni odbor je spao na praktički deset članova. Za kvorum je dovoljno devet.

''Sadržajno i suštinski se neće ništa promijeniti, oni i dalje ostaju pri HNS-u u tom savjetu koji su osnovali tako da se na neki način ismijava zakon. Uglavnom, to su ljudi koji podržavaju bespogovorno čelnike, nikad ništa nemaju protiv. Pitanje da li uopće imaju svoje vlastito mišljenje, naravno, privatno ga imaju'', izjavio je kolumnist GOL.hr-a Ivica Medo.

A kako izgleda u praksi rečenica kolege Mede. Pogledajte u priloženom videu nakon finala Hrvatskog kupa. Gospodin iza Zdravka Mamića je Nenad Horvatić, jedan od spomenute petorice. Ponavljamo, tada član Izvršnog odbora.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider