Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nakon 25. kola

Visoka kazna za Osijek i zatvaranje tribine: Kažnjeni Dinamo i Hajduk

Alan Klakočer je donio odluke o kaznama za hrvatske prvoligaše.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Disciplinski sudac Hrvatski Telekom Prve lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz 25. kola HT Prve lige.

HNS je odlučio prema tome kazniti tri hrvatska kluba. Najgore je prošao Osijek, a kažnjeni su i Dinamo te Hajduk.

Priopćenje HNS-a:

NK Osijek kažnjen je jedinstvenom kaznom od 75.000 kuna i jednom utakmicom bez gledatelja na istočnoj tribini zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminirajućeg ponašanja (čl. 88. DP HNS-a) navijača tijekom utakmice Osijek - Dinamo. Na sjevernoj tribini gdje je bila gostujuća navijačka skupina BBB u 9. minuti zapaljene dvije baklje koje su izgorjele na tribini, u 43. minuti zapaljena jedna dimna kutija, u 60. minuti zapaljeno deset baklji, od kojih je šest bačeno na tartan stazu, a jedna u teren za igru te je došlo do prekida igre od tridesetak sekundi.

gol expired Hajduk pobijedio Goricu 2:1 i plasirao se u finale Hrvatskog kupa: Melnjak dvostruki strijelac, Biuk i Livaja asistenti divider

U razdoblju od 70. do 72. minute zapaljeno je 25 baklji, od kojih su gotovo sve bačene na tartan stazu, a jedna u teren za igru pa je u 71. minuti ponovno došlo do prekida igre od tridesetak sekundi. U 79. minuti zapaljen je veći broj plastičnih stolica koju su gorjele do 88. minute. Na istočnoj tribini gdje su bili smješteni domaći navijači, u jednom dijelu i navijačka skupina Kohorta, u 23. minuti zapaljeno je sedam baklji, a u 77. minuti zapaljena jedna baklja.

gol expired Kapetan Rusije poslao jaku poruku: ''Rat će završiti. Mislili su da se bojim pričati" divider

Po završetku utakmice došlo je do nekontroliranog ulaska većeg broja gledatelja u prostor terena za igru dok su se na istom još uvijek nalazili igrači obiju momčadi. U 65. minuti od dijela domaćih navijača na svim tribinama došlo do uzvikivanja “Pajaču, Cigane“ te u 69. minuti do masovnog uzvikivanja sucu utakmice "Cigane, cigane”.

gol expired Dinamo osigurao velikog talenta: "Ako to uspije popraviti, bit će igrač najviše svjetske razine" divider

GNK Dinamo kažnjen je s 50.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Osijek - Dinamo.

HNK Hajduk kažnjen je s 40.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Hajduk - Rijeka. Tijekom utakmice domaća navijačka skupina Torcida, smještena na tribini Sjever, zapalila je četrdesetak baklji.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider