Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sporan detalj

Sudačka komisija HNS-a o spornom golu u Puli: "Hajdukov pogodak opravdano je poništen"

Omogućenim dodatnim pregledom snimke sudac je prepoznao vlastiti propust interpretacije i ispravno poništio odluku prethodno priznatog pogotka, objavili su u analizi suđenja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na stranicama Prve HNL objavljena je analiza 26. kola odnosno utakmice Istre 1961 i Hajduka (1:1) koja je igrana u Puli. Komisija se oglasila o poništenom golu Bilih u 55. minuti i navela sljedeće:

"Neispravna procjena suca utakmice “dopustiti nastavak igre“ nakon incidenta između dvojice suparničkih igrača koji prethodi postizanju pogotka. Analiza izazova u kojem napadač Hajduka, “prije“ nego što je došao u posjed lopte, nedozvoljeno odguruje suparničkog braniča u predjelu lica, vrlo jasnim razmatranjima PNI-e smatra se prekršajem."

gol expired Hajduku je poništen gol za pobjedu: Sporna situacija izaziva polemike. Je li Kalinić napravio prekršaj i zašto se VAR uključio? divider

"VAR sudac tijekom obavezne, tihe provjere pogotka, prepoznao je jasni i očiti prekršaj (Pravilo XII) momčadi koja je postigla pogodak počinjen u fazi istog napadačkog posjeda. Sukladno protokolu, intervencijom VAR suca, sudac utakmice pozvan je na OFR. Omogućenim dodatnim pregledom snimke sudac je prepoznao vlastiti propust interpretacije i ispravno poništio odluku prethodno priznatog pogotka", objavili su u analizi.

Tablica Prve HNL

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider