Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opsežno objašnjenje

HNS drakonski kaznio Hajduk: Splićani zbog derbija moraju platiti 110.000 kuna!

Stigao je i discplinski pravorijek za 14. kolo SuperSport HNL-a. Najveću kaznu dobio je Hajduk.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Disciplinski sudac HNL-a Alan Klakočer donio je odluke o kaznama za 14. kolo koje je odigrano od proteklog petka do nedjelje.

U fokusu je bio veliki derbi Hajduk - Dinamo, gdje je i bilo najviše navijačkih prekršaja, a Splićani su dobili četiri puta veću kaznu nego Zagrepčani.

Evo i službenog obrazloženja:

"HNK Hajduk kažnjen je jedinstvenom kaznom od 110.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a, 100.000 kuna) i diskriminirajućeg skandiranja (čl. 88. DP HNS-a, 20.000 kuna) domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Hajduk - Dinamo. Domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini, skandirala je u 48. minuti “Ubij, ubij Purgera”, a u 53. minuti “Visoke peći potpaljujem ja, dva reda koksa, četiri Purgera, Purger se dere aaaa, bit će pečenja radujem se ja”. Tijekom utakmice zapalili su najmanje 80 baklji, od čega je najmanje 25 bačeno na tartan stazu, a zbog dima nije bilo moguće utvrditi točan broj baklji. Zbog dima je u dva navrata nastupio prekid igre, prvi u 61. minuti u trajanju od 90 sekundi, a drugi u 86. minuti igre u trajanju od 120 sekundi. Gostujući navijači BBB-i, njih 532, smješteni na južnoj tribini, u 1. i 41. minuti skandirali su “Ubij, ubij, Tovara”, u 66. minuti su zapalili tri baklje, od čega su dvije bačene na tartan stazu. Kao posljedica pirotehnike došlo je do zapaljenja sjedalica na domaćoj i gostujućoj navijačkoj tribini, oba požara ugašena su po završetku utakmice.

GNK Dinamo kažnjen je jedinstvenom kaznom od 25.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a, 8.000 kuna) i diskriminirajućeg skandiranja (čl. 88. DP HNS-a, 20.000 kuna) gostujućih navijača tijekom utakmice Hajduk - Dinamo.

HNK Rijeka kažnjen je s 5.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Slaven Belupo - Rijeka. Gostujuća navijačka skupina Armada u 58. minuti zapalila je tri sjedalice koje su ugašene od strane vatrogasne službe, a pripadnici iste su u 90.+2 minuti otrgnuli jednu sjedalicu i bacili je ispred terena za igru", stoji na službenoj stranici SuperSport HNL-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider