Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ostvaren napredak

HNS dobio podršku u traženju državljanstva za ponajboljeg dinamovca: Dani Olmo sve bliže Vatrenima

Na 19. sjednici Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora među inima je i podržan HNS u traženju hrvatskog državljanstva za dinamovca Danija Olma.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Članovi Vijeća HOO-a potvrdili su oba zahtjeva za davanje pozitivnog mišljenja za prijam u hrvatsko državljanstvo stranih sportaša, i to za nogometaša GNK Dinama Daniela Olma Carvajala i hokejaša na ledu, medveščakovca Aarona Patricka Foxa.

Pravila su dosta neprecizna, ali po dosadašnjim slučajevima nakon navršene 18. godine, igrač treba provesti pet godina u toj zemlji za čiju reprezentaciju želi igrati. Olmo je već zatražio hrvatsko državljanstvo te izrazio želju da jednog dana zaigra za Vatrene, kako se pisalo ranije ove godine.

Mladi Španjolac stigao je u Dinamo u ljeto 2014. godine, ali po pravilima mu se računa tek od 2016. jer dotad nije bio punoljetan. U tom slučaju, u Hrvatskoj bi trebao igrati sve do 2021. i imati državljanstvo kako bi mu FIFA dala pravo igranja za hrvatsku reprezentaciju.

Naravno, Olmo u međuvremenu ne bi smio igrati za Španjolsku ni jednu utakmicu. To što će imati hrvatsku putovnicu, ništa ne znači. Time bi tek imao mogućnost izbora. Španjolsku još nije potpuno otpisao, ali znamo kako je teško upasti u reprezentaciju Furije.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider