Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bez golova

Slaven Belupo remijem sve dalje od Europe: Susret obilježio jak pljusak

Tako je Slaven Belupo sa 42 boda ostao na sedmoj poziciji, a Lokomotiva je sa 39 bodova ostala osma, sa 10 bodova više od devetoplasirane Gorice i 12 više od zadnjeg Šibenika.

Slaven Belupo - Lokomotiva (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell)

Na stadionu Ivan Kušek Apaš u Koprivnici odigrana je prva utakmica 34. kola Hrvatske nogometne lige između domaćeg Slaven Belupa i zagrebačke Lokomotive, a završila je remijem bez pogodaka

Pravog rezultatskog značaja nije bilo ni za jednu momčad, s obzirom na to da su Koprivničani sa 41 bodom držali sedmo mjesto, a Lokomotiva je s tri boda manje bila na osmoj poziciji.

Domaćima je pobjeda bila nešto značajnija, jer im je mogla povećati izglede za plasman na jedno od mjesta koja vode u kvalifikacije Konferencijske lige. No, iz događaja na terenu to se i nije moglo vidjeti.

Lokomotivni igrači su značajno više imali loptu u posjedu, a prilike su bile rijetke na obje strane. Uvjete za igru otežala je i snažna kiša koja je počela padati sredinom prvog poluvremena.

U 30. minuti je Sandro Kulenović pucao iz kaznenog prostora, ali je domaći vratar Čović to bez poteškoća obranio. Najbolju priliku u prvom dijelu propustio je Arber Hoxha koji je nakon ubačaja iz slobodnog udarca pucao s desetak metara, ali je Čavlina taj udarac zaustavio.

U drugom dijelu, u znatno težim uvjetima, uzbuđenja su se dogodila u posljednjih 15 minuta dvoboja, a lopta je jednom čak i završila u mrežu, ali je i u bizarnoj situaciji pogodak poništen.

Iskosa s lijeve strane u 80. minuti je Arber Hoxha s više od 20 metara izveo je slobodan udarac. Kosovski napadač je pogodio gornji lijevi kut gostujućeg gola i sudac je pokazao na centar. Hoxha je u proslavi pogotka skinuo dres i zaraio žuti karton. No, samo minutu poslije pogodak je poništen na intervenciju iz VAR sobe, jer je Xoxha prilikom izvođenja slobodnog udarca dvaput dodirnuo loptu. Prema tumačenju snimke, napadač Slavena se okliznuo i dotaknuo loptu lijevom nogom kad se okliznuo, a prije nego što ju je desnom nogom poslao u mrežu.

Lokomotiva je najbolju priliku imala u 88. minuti. Vasilj je primio loptu u kaznenom prostoru, pucao sa desetak metara, a Čović uz malo problema uspio spriječiti da lopta završi u mreži.

Tako je Slaven Belupo sa 42 boda ostao na sedmoj poziciji, a Lokomotiva je sa 39 bodova ostala osma, sa 10 bodova više od devetoplasirane Gorice i 12 više od zadnjeg Šibenika.

Dinamo je sa 72 boda već prvak, a Hajduk je sa 62 boda osigurao drugo mjesto. Treća Rijeka ima 48 bodova, a četvrti je Osijek sa 46. Po 42 boda, osim Slaven Belupa, imaju Istra 1961 i Varaždin.

Utakmicu u Koprivnici sudio je Cipranin Kiriakos Athanasiou.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider