Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neviđena glupost

Ukrajinac "uništio" Osječane, Inter odnio važan bod iz Gradskog vrta

U susretu 21. kola Hrvatski Telekom Prve lige u Gradskom vrtu nije bilo pobjednika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osijek i Inter Zaprešić su odigrali 1:1 u sklopu 21. kola HNL-a, u utakmici koju je svojom glupošću obilježio domaći igrač Dmitro Lopa.

Ukrajinski veznjak je u prvih 16 minuta dobio dva žuta kartona i ostavio svoju momčad na cjedilu. Lopa je u prvoj minuti požutio zbog pogibeljnog starta, a u 16. je pokušao iznuditi jedanaesterac. Glavni sudac utakmice Marin Vidulin prozreo je njegovu namjeru i odmah mu pokazao drugi žuti odnosno crveni karton.

Tako je Osijek praktički cijelu utakmicu morao igrati s igračem manje na terenu, što je posebno došlo na naplatu u završnici susreta kada više nije bilo snage da se izvrši neki ozbiljniji pritisak na gostujuću obranu.

Marić izjednačio pa promašio zicer za preokret

Inače, Inter je prvi došao u vodstvo, u 32. minuti je bugarski veznjak Borislav Conev glavom pospremio loptu u mrežu.

Pet minuta kasnije najbolji strijelac lige Mirko Marić je izjednačio nakon grube pogreške gostujućeg stopera Milana Savića.

Marić je u drugom poluvremenu imao najbolju priliku, ali je loše reagirao u matnoj poziciji, poslavši loptu nebu pod oblake...

Osijek je tako ostao bez dva dragocjena boda u borbi s Hajdukom i Rijekom za drugo mjesto i kvalifikacije Lige prvaka, dok Interu, kojemu je primarni zadatak izbjeći ispadanje, svaki bod puno znači, a naročito oni koje osvoji u gostima.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider