Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
lokosi dotaknuli dno

Velika pobjeda Istre u borbi za ostanak: Aktualni viceprvak Hrvatske na zadnjem mjestu HNL-a

Nogometaši Istre upisali su možda i krucijalnu pobjedu u borbi za ostanak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Istre 1961 u susretu su 25. kola Prve HNL kao gosti svladali Lokomotivu sa 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Navarro u 38. minuti.

Sastav iz Pule i u drugom je uzastopnom susretu protiv izravnog konkurenta za ostanak u prvoligaškom društvu ostvario pobjedu, prije tri dana je u Puli bilo 3:1 za Istru 1961, dok je u subotu u Kranjčevićevoj ulici za osvajanje tri boda bio dovoljan jedan pogodak.

Istra 1961 je do pobjedničkog pogotka stigla nakon što je vratar Lučić dugim ispucavanjem pronašao Gržana na lijevom krilu, ovaj je pretrčao sve svoje čuvare i po ulasku u kazneni prostor odlično proigrao Navarra koji je preciznim udarcem sa 10-ak metara zatresao mrežu.

gol expired Gorica i Hajduk remizirali: Bijeli zabili sve golove na utakmici i preskočili Rijeku divider

Početkom nastavka domaći su vjerovali kako su poravnali preko mladog 17-godišnjeg Roka Šimića koji je lijepo reagirao nakon povratne lopte Aliua. No, pregledom snimke utvrđeno je kako je Aliu prije dodavanja za Šimića bio u milimetarskom zaleđu pa je rezultat ostao 1:0 u korist Puljana.

Istra 1961 se ovom pobjedom uspela na osmo mjesto ljestvice sa 23 boda, koliko ima i sedmi Slaven Belupo koji je odigrao dva susreta manje, dok deveti Varaždin ima 22 boda uz jedan susret manje. Lokomotiva je sada usamljena na dnu sa 20 bodova.

Vodi Dinamo sa 54 boda, dva manje uz utakmicu više ima drugi Osijek.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider