Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajno se snašao

HNL-ova ikona briljira u Kini: Zabio u senzacionalnom rušenju prvaka pa dobio nagradu za igrača kola

Mile Škorić, bivši kapetan Osijeka i hrvatski reprezentativac, zabio je drugi pogodak u dresu Cangzhoua.

Arijan Ademi i Mile Škorić (Foto: Davor Javorovic/Pixsell)

Mile Škorić, bivši kapetan Osijeka, sjajno se snašao u Kini. U desetom nastupu za svoj Cangzhou stigao je do drugog pogotka, i to protiv aktualnog prvaka Wuhana.

Prvak je bolje otvorio susret i poveo pogotkom Weija u prvoj minuti susreta, ali domaćini su uspjeli sve preokrenuti. Škorić se preselio iz posljednje linije na mjesto defanzivnog veznog i zabio za poravnanje rezultata u 70. minuti.

Deset minuta kasnije Changzhou je zabio za 2:1 i velika tri boda za skok na 11. mjesto prvenstvene tablice. Bila je ovo iznenađujuća pobjeda Canzghoua, a upravo je HNL-ova ikona imala ključnu ulogu u rušenju prvaka. Zbog toga je proglašen najboljim igračem 10. kola kineske Super lige.

Nakon dugih 14 godina i 333 utakmice u dresu Osijeka Škorić se prije mjesec dana preselio u Kinu. Potpisao je ugovor na dvije godine s opcijom produljenja na dodatnih godinu dana.

U nedavnom razgovoru za Dnevnik Nove TV usporedio je hrvatski i kineski nogomet.

"Nažalost, puno su bolji uvjeti nego u HNL-u. Baš prije koji dan igrali smo pripremnu utakmicu na stadionu koji prima 60 tisuća ljudi, jako dobar stadion, svlačionice, teren, sve sve super", otkrio je Škorić.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider