Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hendija junak

Lokomotiva se oporavila od potopa protiv Dinama i nokautirala Rijeku!

Drugo kolo nove sezone HNL-a otvoreno je dvobojem u Kranjčevićevoj ulici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici drugog kola nove sezone HNL-a Lokomotiva je pobijedila Rijeku s 1:0 na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu.

Lokomotiva je tako opet u pobjedničkim tračnicama, nakon što je u prvom kolu doživjela potop na Maksimiru, kada ih je Dinamo deklasirao sa 6:0.

Bila je to repriza finala Kupa koje se igralo prije 20 dana. Međutim, zagrebačka momčad se bitno razlikovala od one iz Šibenika. Trener Lokomotive Goran Tomić nije mogao računati na pet igrača zaraženih koronavirusom, te niza igrača zbog odlazaka iz kluba. U odnosu na momčad koja je započela finalni ogled Kupa, u Kranjčevićevoj su istrčali jedino Kolinger, Čeliković i Petrak.

Hendija izludio napadače Rijeke

U prvom poluvremenu ovog dvoboja momčad Gorana Tomića je samo zahvaljujući svom vrataru Krunoslavu Hendiji i nepreciznosti Riječana uspjela sačuvati mrežu. O tome koliko je Rijeka bila dominantnija, najbolje svjedoči podatak da je broj upućenih udaraca bio 0:7 u njihovu korist.

No, Lokomotiva je izdržala tih 45 minuta, a onda je početkom nastavka Mario Ćuže, koji je uoči sezone stigao na posudbu u Lokomotivu iz Dinama, matirao vratara Ivora Pandura.

Rijeka je navalila nakon primljenog pogotka po izjednačenje, ali obranili su se domaćini i osvojili prve bodove u novoj sezoni.

U trećem kolu Lokomotiva ide u goste Varaždin dok će Rijeka biti domaćin Istri 1961.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider