Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izjednačio se s legendama

Smiju mu se zbog debljine, on odgovara golovima: Zbog ovoga je došao u Juve

Mnogi su bili skeptični nakon što je Juve za njega platio bogastvo, ali on je golovima utišao sve kritičare.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gonzalo Higuain izvukao je bod u gradskom derbiju s Torinom; u sudačkoj nadoknadi pogodio je ''iz ničega'' preciznim udarcem s 20-ak metara. Bio je to njegov 24. prvenstveni pogodak za 17. bod koji je Juventus osvojio zahvaljujući Argentinčevim golovima.

Kada je stigao iz Napolija za 90 milijuna eura mnogi su bili skeptični prema napadaču s očiglednim viškom kilograma. Očekivalo se da će teško ponoviti sezonu s 38 golova; u Napulju je postao izdajnik, a ovaj je transfer iz perspektive Juventusa izgledao kao velika kocka.

Higuain je na sve sumnje odgovorio onako kako najbolje zna – golovima. Ove je sezone postigao 32 gola čime je izjednačio rekord za najboljeg strijelca Juventusa u jednoj sezoni nakon Drugog svjetskog rata. Prije njega to je pošlo za rukom samo legendama kluba Alessandru Del Pieru i Davidu Trezegeutu, a apsolutni rekorder je Felice Borel koji je zabio 37 golova u sezoni 1933./1934..

Hoće li pasti rekord star 83 godine?

Do kraja ostale su još tri prvenstvene utakmice, finale Kupa i barem jedna, a vjerojatno i dvije utakmice Lige prvaka. U prvom polufinalnom susretu je upravo Higuain s dva gola u gostima doveo Monaco na rub eliminacije i pokazao svim kritičarima zašto je Juve za njega platio pravo bogatstvo.

Njegova primarna uloga je zabijanje ključnih golova, a on je svoju ulogu odlično odradio. Juventus je zahvaljujući njemu jednom nogom u finalu Lige prvaka, a bez 17 bodova koje je donio prvenstvena bi utrka bila znatno napetija. Zbog ovog učinka u Juventusu će sigurno zažmiriti zbog njegove upitne fizičke spreme, a pogotovo kada iza sebe ima moćan stroj s igračima poput Marija Mandžukića.

Ovako nemilosrdan napadač bio je jedna od ključnih karika koja je nedostajala Juventusu za konačni europski iskorak, odnosno osvajanje Lige prvaka prvi put nakon 1996. godine. Ako igrači Stare dame u Cardiffu podignu ''klempavi'' pehar nitko se više neće pitati je li Higuain preskup ili predebeo, a pogotovo ako u međuvremenu postane napadač s najefikasnijom sezonom u bogatoj povijesti talijanskog giganta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider