Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Batshuayi ušao u povijest

Heynckessov Bayern konačno zaustavljen: Prvi poraz nakon četiri mjeseca i drugi od odlaska Ancelottija

U derbiju 27. kola Bundeslige Leipzig je u nedjelju na domaćem terenu protiv Bayerna slavio sa 2-1.

Timo Werner (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Od kraja studenog i pobjede Borussije M'gladbach Bundesliga je čekala novi posrtaj Bayerna. Dogodio se u Leipzigu nakon preokreta domaćina koji je jedini uz Borussiju (M) pobijedio Bayern od odlaska Carla Ancelottija i dolaska na klupu Juppa Heynckesa početkom listopada.

Bayern je poveo golom Sandra Wagnera u 12. minuti, a poravnao je Naby Keïta u 37. Za pobjedu Leipziga zabio je Timo Werner u 56. minuti i to nakon 543 minute bez gola u prvenstvu.

Borussia Dortmund je kod kuće pobijedila Hannover sa 1-0, a pobjednički gol zabio je belgijski napadač Michy Batshuayi u 24. minuti. Sjajni strijelac na posudbi iz Chelseaja postao je ovim golom tek drugi igrač u povijesti koji je zabio čak šest pogodaka u prvih sedam susreta u Bundesligi. Prije njega to je učinio Friedhelm Konietzka 1963. godine.

Andre Schurrle izveo je korner na prvu stativu, a Batshuayi je prekrasnim potezom pogodio mrežu. Bio je to njegov najljepši gol otkad je u siječnju stigao na posudbu. U 12 utakmica za Borussiju je zabio ukupno osam pogodaka.

Kovač i Eintracht ostali četvrti

Koln je na svom stadionu pobijedio Bayer Leverkusen sa 2-0 i više nije zadnji na prvenstvenoj ljestvici, već predzadnji sa 20 bodova. Zadnji je sada Hamburger, koji je dan ranije na domaćem terenu protiv Herthe izgubio sa 1-2, te je ostao na 18 bodova. HSV, koji nikada nije ispao iz Bundeslige, nije upisao pobjedu u posljednjih 14 utakmica.

Strijelci za Koeln bili su Yuya Osako (9) i Simon Zoller (69), dok je Bayer Leverkusen od 33. minute imao igrača manje jer je zbog grubog starta isključen napadač Lucas Alario. Hrvatski branič Tin Jedvaj odigrao je prvo poluvrijeme za Leverkusen.

Ovim je raspletom zadovoljan i Niko Kovač koji je ostao na fantastičnom četvrtom mjestu na ljestvici Bundeslige. Ukoliko se tamo zadrži do kraja sezone, uvest će Eintracht u Ligu prvaka.
 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider