Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Balans je ključan

Henry upozorio Messija: PSG ima sjajan napad, ali nema ono što je imala naša Barca

Messijev bivši klupski kolega iz Barcelone Thierry Henry upozorio je što nasušno nedostaje zvjezdanoj momčadi PSG-a…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Thierry Henry slavi 44. rođendan. Slavni francuski napadač ostavio je dubok trag u svjetskom nogometu, obilježio je kraj 90-ih i prvu dekadu novog stoljeća. Nema smisla podsjećati što je sve kao igrač osvojio i napravio, to svi više-manje znaju.

Prije 5-6 godina otisnuo se u trenersku karijeru. Trenutačno radi kao asistent Robertu Martinezu u belgijskoj reprezentaciji, kojoj se vratio nakon kratkih epizoda u Monacu i Montrealu.

Henry je odrastao na ulicama Pariza, rođen je u pariškom predgrađu Les Ulis. Neki tvrde da je kao klinac navijao za PSG, iako on to poslije nikada nije potencirao. Kao 13-godišnjaka zapazio ga je skaut Monaca i nakon dvije godine akademije u Clairefontaineu preselio se na Azurnu obalu. U Monacu počinje njegov nezaustavljivi uspon na vrh.

gol expired PSG se ne želi zaustaviti na dovođenju Messija: Sve je spremno za još jedan spektakularan transfer divider

Kada je trijumfalno završio misiju u Barceloni, pričalo se da bi mogao zaključiti karijeru u PSG-u, no ipak je odabrao Ameriku.

Na Camp Nou je proveo tri godine u društvu Lionela Messija. Osvojili su zajedno dva naslova španjolskog prvaka i jednu Ligu prvaka.

Dakle, može se reći da Henry jako dobro poznaje argentinskog čarobnjaka, ali i nekoć voljeni pariški klub koji je oduvijek bio na glasu po otmjenosti i posebice dokonosti njegovih zvijezda, ali tek ulaskom katarski milijardera nemilice troši kako bi konačno osvojio Ligu prvaka i činjenično postao europska supersila.

Nakon što su Parižani utukli stotine milijuna eura i popili mnoge gorke peline, odlučili su gas stisnuti do kraja - doveli su Messija. PSG je sastavio momčad kojoj se daje atribut galaktikosa, po uzoru na slavne Realove družine.

U nogometu nema jamstva, ali postoje ciljevi i hipoteze. Hoće li PSG s Messijem uspjeti uloviti "ušatog bijelog kita"?

Što kažete na Dalićev popis za rujan?

Ukupno glasova:

Evo što kaže slavljenik s početka priče:

„Balans je najvažnija stvar u nogometu. Kada imate sjajne igrače, uvijek se govori o napadu. Naravno da je lakše kada imate nadčovječne napadače. Nema zbora, PSG ima fantastičan napad, ali prema mojem mišljenju, prima previše golova. Istina je da još uvijek nisu kompletni, ali mislim da će ipak morati pronaći balans“, kazao je Henry u razgovoru za Dimanche Soir Foot.

Henry je naveo kao primjer baš svoju i Messijevu Barcelonu.

„Imali smo doista sjajnu momčad, ali ljudi zaboravljaju da su nam protivnici rijetko zabijali golove.“

Henryev zaključak glasi:

„Ligu prvaka u pravilu osvajaju momčadi koje primaju malo golova.“

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider