Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nova karijera slavnog napadača

Henry kreće u trenersku avanturu: Vraća se u svoj prvi klub, koji trese velika kriza

Henryja su čelnici kluba podcrtali kao prvu opciju za njegova nasljednika, piše francuski L'Equipe.

Thierry Henry (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Slavni bivši francuski nogometaš Thierry Henry spreman je upustiti se u trenersku avanturu. Henry je sudjelovao u belgijskom osvajanju brončane medalje na Svjetskom prvenstvu kao pomoćnik Roberta Martineza, a sada traži prvi samostalni posao.

Ovoga je ljeta pregovarao s Bordeauxom, ali ipak se nije dogovorio s čelnicima francuskog prvoligaša. Povezuje ga se i s engleskim drugoligašom Aston Villom, gdje bi posrnulog velikana pokušao vratiti u elitu zajedno s Johnom Terryjem. Ipak, kao najizgledniji kandidat za njegovo dovođenje isplivao je Monaco.

Monaco se nalazi u dubokoj krizi nakon užasnog početka sezona. Klub iz Kneževine zauzima tek 18. mjesto ljestvice; francuski mediji pišu kako je trener Leonardo Jardim praktički već bivši, a čeka se samo službena potvrda koja bi se trebala dogoditi u nadolazećim danima.

Henryja su čelnici kluba podcrtali kao prvu opciju za njegova nasljednika, piše francuski L'Equipe. Henry je ostavio dubok trag u Monacu: u tom je klubu počeo profesionalnu karijeru 1994. sa 17 godina, a zadržao se do 1999., kada je prešao u Juventus.

Henry je najdublji trag ostavio u Arsenalu za koji je igrao osam godina, a nastupao je još za Barcelonu i New York Red Bullse.

Jardim je trener Monaca od 2014. godine. Najveći uspjeh karijere zabilježio je u sezoni 2016./2017., kada je prekinuo dominaciju PSG-a i osvojio naslov prvaka Francuske (osmi u povijesti Monaca), dok je u Ligi prvaka dogurao do polufinala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider