Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ostao vjeran svom klubu

Udarac za Manchester United: Velika želja Josea Mourinha produžila ugovor

Privukao je interes nakon Svjetskog prvenstva, ali čini se da mu se ne žuri iz kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski reprezentativni stoper Harry Maguire (25) produžio je ugovor s Leicesterom do 2023. godine.

Maguire se istaknuo igrama na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a u svoje ga je redove u minulom prijelaznom roku želio dovesti Manchester United. Bio je velika želja Josea Mourinha, a za njegove je usluge United bio spreman izdvojiti preko 50 milijuna eura.

Međutim, Maguire je ostao član Lisica koje su ostale hladne na sve ponude, a sudeći po njegovim izjavama, ne žuri mu se iz Leicestera. Prošle je sezone zabilježio punu minutažu u Premierligi – 38 utakmica odigrao je od početka do kraja.

''Otkad sam stigao u ovaj klub, uvijek sam ponavljao koliko su dobri bili prema meni. Dali su mi priliku da igram u Premierligi, da se istaknem i zaigram na Svjetskom prvenstvu. Puno im dugujem i veselim se budućnosti'', rekao je.

Stoper visok 195 centimetara sudjelovao je u polufinalu SP-a protiv Hrvatske u kojem su Vatreni slavili nakon produžetka.

S Hrvatskom će se opet susresti u novom UEFA-inom natjecanju Ligi nacija. Bio je starter u prvoj utakmici skupine između Engleske i Španjolske, u kojoj je La Roja slavila s 2:1.

Karijeru je Maguire počeo u Sheffield Unitedu. U Leicester je stigao iz Hull Cityja 2017. nakon što su ispali iz Premierlige. Dok je bio član Hull Cityja, jednu je sezonu proveo na posudbi u Wiganu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider