Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pao je van dijk

Gotov je veliki transfer: Maguire potpisao za Man Utd i postao najskuplji stoper u povijesti

Manchester United je dovršio veliki posao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleski reprezentativac i bivši branič Leicestera Harry Maguire potpisao je ugovor s Manchester Unitedom na sljedećih šest sezona uz opciju produljenja na još jednu godinu, objavila su oba engleska prvoligaša u ponedjeljak.

Iznos transfera nije službeno objavljen, ali britanski mediji procjenjuju da je 26-godišnji igrač sa 90 milijuna eura postao najskuplji obrambeni igrač na svijetu.

Dolaskom Maguirea u Manchester United srušeni su prijašnji rekordni tranferi obrambenih igrača - Nizozemca Matthijsa de Ligta, koji je prešao iz Ajaxa u Juventus za 75 milijuna eura i Virgila van Dijka, koji je iz Southamptona došao u Liverpool za također 75 milijuna eura.

Maguire je treće ovogodišnje pojačanje Uniteda nakon dolaska Aarona Wan-Bissake (Crystal Palace) i Daniela Jamesa (Swansea).

"Harry je jedan od najboljih obrambenih igrača svijeta danas i presretan sam što smo dobili njegov potpis", reagirao je na novo pojačanje trener Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer.

Nakon što je 2017. došao iz Hull Cityja, Maguire je odigrao 69 utakmica Premierlige u dresu Leicestera.

Ozljeda koja je zabrinula mnoge: Pogled prema Pepu o kojem se priča, komplikacije za Kovača Leroy Sane (Foto: Adam Davy/Press Association/PIXSELL=

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider