Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovo nije viđeno 19 godina

Talijani se poklonili rekorderu Kaneu i sjajnim Spursima: Tko je ovo ikad napravio Juveu?

Momčad Tottenhama riješila je jedan od najtežih zadataka u svijetu nogometa.

Harry Kane (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Liga prvaka se vratila, a nokaut fazu su na sjajan način otvorili Juventus i Tottenham. U vrlo zanimljivoj utakmici u Torinu Tottenham je nadoknadio dva gola zaostatka i stigao do velikog remija koji im je odškrinuo vrata četvrtfinala.

Činilo se da će to biti duga i teška večer za Tottenham nakon što je Gonazalo Higuain već u devetoj minuti realizirao jedanaesterac za 2:0. No Spursi su se podigli iz nokdauna i nastavili igrati kao da se ništa nije dogodilo, a za takav su pristup nagrađeni kada je Harry Kane u 35. minuti rutinski zaobišao Gigija Buffona i pogodio za 2:1. Bio je to prvi gol koji su Bianconeri primili u 2018. godini.

Kane ubojitiji od Drogbe, Ronaldinha, Coste i Inzaghija

Kane je tim golom postavio i jedan rekord Lige prvaka. Bio je to njegov deveti gol u prvih devet nastupa u Ligi prvaka što nikom nikad nije pošlo za rukom; drugo mjesto s osam golova dijele Ronaldinho, Didier Drogba, Simone Inzaghi i Diego Costa. Stoper Juventusa Giorgio Chiellini prije utakmice je izjavio da ''ne može sam zaustaviti Kanea'', a Kane se potrudio opravdati riječi zapovjednika obrane Stare dame.

Harry Kane matira Gianluigija Buffona (Foto: AFP) Harry Kane matira Gianluigija Buffona (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon utakmice talijanski mediji puni su hvale za ubojitog Kanea i Spurse. Gazzetta delo Sport se pita: tko je ikad odigrao ovakvu utakmicu na novom domu Juventusa, otvorenom 2011. godine? Točan odgovor je – nitko.

Vrijedni Optini statističari ''iskopali'' su zanimljive podatke: ovo je tek drugi put u povijesti Lige prvaka da je Juve na svom terenu vodio 2:0 i na kraju nije pobijedio. Prije Tottenhama taj je podvig ostvario samo Manchester United, koji je u polufinalu sada već davne 1999. okrenuo 2:0 iz prvih 11 minuta i na kraju slavio s 3:2.

Pored toga, Spursi su prva momčad koja je na novom stadionu Juventusa nadoknadila dva gola zaostatka!

Može li Tottenham nokautirati oba prošlosezonska finalista?

Prava je rijetkost da netko u Ligi prvaka zabije dva gola Staroj dami na njihovom terenu. Prisjetimo se samo prošle sezone Lige prvaka: u nokaut fazi Juve je prvi gol na svom terenu, ali i uopće, primio tek u polufinalu protiv Monaca, a prije toga su potpuno otupili napad Barcelone u četvrtfinalu, u kojem je Blaugrana često izgledala potpuno nemoćno.

No Tottenham je pronašao recept za granitnu obranu Juvea, ali još ih čeka 90 minuta na Wembleyju. Pritisak je sada na njihovim leđima, a Juventus će sigurno biti maksimalno motiviran i spreman za uzvrat.

Tottenham je već nekoliko puta ove sezone pokazao da od simpatične hit-momčadi postaje vrlo ozbiljan europski igrač, ali takav status sada mora potvrditi i na svom terenu. Imaju dobru priliku za izbacivanje viceprvaka Europe, i to nakon što su u grupnoj fazi natjecanja na svom terenu razbili i Real Madrid, aktualnog prvaka Starog kontinenta. Istina, Real je tada bio u teškoj krizi, ali 3:0 na Wembleyju je dobro upozorenje za Allegrija i njegovu momčad.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider