Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"on je ubojica"

Voli ga i trenerova žena, a ove godine mu u jednoj stvari ni blizu nisu Messi i Ronaldo

Harry Kane ušao je u vrlo maleni klub igrača koji su u svojoj karijeri postigli "savršeni hat-trick".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada govorimo o rasnim strijelcima, ubojitim napadačima u nogometu, ime Harryja Kanea je uvijek visoko, ali nikada u samom vrhu. Svima prvo na pamet padnu Messi, Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski, pa čak i recimo Romelu Lukaku. No ono što Kane radi u ovoj kalendarskoj godini je čudesno i svakako zaslužuje da ga se uvrsti u vrh najboljih napadača današnjice.

Tottenham je u utorak navečer slavio kod APEOL-a u susretu 2. kola Lige prvaka s 3:0, a sva tri gola postigao je Kane. Engleski reprezentativac zabio je "savršeni hat-trick", jer je golove postizao lijevom i desnom nogom, te glavom. Ušao je u mali klub igrača u profesionalnom nogometu, kojima je to pošlo za nogom u najvećim natjecanjima.

"On je ubojica. Moja žena ga obožava", rekao je Mauricio Pochettino, trener Totenhama nakon utakmice.

Geoff Hurst (1966.), Michele Platini (1984.), Mike Newell (1994.), Robbie Fowler (1995.), Emile Heskey (2000.), Jimmy Floyd Hasselbaink (2002.), Thierry Henry (2003.), Peter Crouch (2007.), Ivica Olić (2010.), Cristiano Ronaldo (2013.), Steven Naismith (2015.), Harry Kane (2017.).

To je popis najpoznatijih nogometaša koji su na velikoj sceni postigli savršeni hat-trick. Među njima se našao i bivši hrvatski reprezentativac Ivica Olić, koji je u susretu polufinala Lige prvaka 2010. godine zabio savršeni hat-trick Lyonu. Bayern je prošao u finale s ukupinih 4:0, ali je u finalu poražen od milanskog Intera.

"Mislim da je to bila najbolja utakmica moje karijere", komentirao je tada Olić.

Sumnjamo da će nešto tako reći Kane nakon pobjede Tottenhama na Cipru, ali će mu sigurno biti drago čuti sljedeći nevjerojatni podatak: U 2017. godini Kane je postigao jednaki broj hat-trickova kao Cristiano Ronaldo, Messi i Lewandowski KOMBINIRANO!

Tottenham u svojim redovima ima jednog od najubojitijih napadača današnjice i bit će velika šteta da to ne iskoristi za osvajanje pokojeg trofeja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider