Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trojica na meti

Barcelonin novi trener ide u kupovinu: Evo koja zvjezdana pojačanja želi dovesti

Njemački stručnjak Hansi Flick postao je novi trener Barcelone i već se spekulira koje igrače želi dovesti na Camp Nou…

Jamal Musiala, Karim Adeyemi Florian Neuhaus i Florian Wirtz (Foto: Afp)

Sad je i službeno. Barcelona je objavila da će Hansi Flick biti njezin novi trener. Katalonski klub potvrdio je potpis 59-godišnjeg njemačkog trenera. Bivši njemački izbornik potpisa je na dvije sezone.

Damir Mišković, Željko Sopić i Nikola Ivaniš Nešto se krupno događa na Rujevici: Što Mišković čeka i je li našao kupca za Rijeku? divider

"Navijači, ovo je naš trenutak. Força Barça!" bile su prve Nijemčeve riječi na mjestu trenera Barce.

Flick je jučer rano ujutro sletio u Barcelonu. Poslijepodne se sastao s Decom i večerao sa sportskim vodstvom na čelu s predsjednikom katalonskog kluba Joanom Laportom. Jutros je otišao u ured na Camp Nouu kako bi potpisao ugovor. U svakom slučaju, prezentacije još neće biti.

Hansi Flick novi trener Barcelone

Nijemac nikad nije skrivao divljenje prema Barceloni i ta je predispozicija presudila u postizanju dogovora s Kataloncima. Pregovori su bili vrlo agilni. Osim toga, dolaskom bivšeg trenera minhenskog Bayerna, Laporta također vidi ispunjenje jedne svoje težnje.

Otkako se vratio na mjesto predsjednika Barce u ožujku 2021., želio je dovesti njemačkog trenera. U kombinaciji su najprije bili Nagelsmann, Tuchel i Klopp, a naposljetku je stigao Flick.

Odmah su započele spekulacije koje igrače će željeti dovesti u Barcelonu. Flick će se na Camp Nouu ponovno sastati sa svojim starim znancima iz Bayerna i njemačke reprezentacije Ter Stegenom, Gündoganom i Lewandowskim, a legenda Bayerna i njemačke reprezentacije Lothar Matthäus predviđa da će željeti dovesti još pokojeg svojeg bivšeg igrača ili ljubimca iz Bundeslige.

Wirtz, Musiala i Palacios na meti

"Florian Wirtz iz Bayer Leverkusena i Bayernov Jamal Musiala njegovi su ljubimci. Postoji još igrača koje bi on želio dovesti, ali to vjerojatno neće biti moguće zbog financijskih razloga", ističe legenda Elfa i svjetskog nogometa.

Još jedno ime spominje se u posljednje vrijeme u njemačkim i španjolskim medijima, a to je 25-godišnji argentinski veznjak u redovima Bayer Leverkusena Exequiel Palacios.

Nakon sjajne sezone pod vodstvom Xabija Alonsa u dresu Apotekara, Argentinac se počeo spominjati u kontekstu transfera u Barcelonu.

"Ponosan sam što me primjećuje veliki klub poput Barcelone. Vrlo dobro se osjećam Europi", kazao je Palacios prilikom dolaska na pripreme argentinske reprezentacije koja će se natjecati na Copa Americi.

Argentinac je 2020. stigao u Leverkusen iz River Platea, a Bayer mu je prvi klub u kojem igra u Europi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider