Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
gdje su njega iskopali?

Tko je Hajdukov krvnik? Stigao s Kosova, vrijedi manje od Hajdukova četvrtog golmana

Nogometna ptica selica ovog je ljeta sletjela na Maltu i prometnula se u krvnika Hajdukovih europskih ambicija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je zapeo već na prvoj europskoj prepreci ispavši u prvom pretkolu Europske lige od skromne malteške Gzire United.

Krvnik Hajduka i heroj Gzire bio je Hamed Kone, omaleni 31-godišnji ofenzivac iz Obale Bjelokosti. Iako ne izgleda kao da odveć drži do linije, Hajduku je zabio dva atraktivna gola – jedan škaricama, a drugi, za prolaz, preciznim udarcem u dalji kut.

Koneu je Gzira 12. klub u karijeri, igrao je po Aziji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, talijanskoj Seriji D… Ova ptica selica na Maltu je doletjela iz kosovskog Feronikelija, a tržišna vrijednost iznosi mu, prema Transfermarktu, skromnih 50.000 eura.

Hajduk dotaknuo dno: Epska sramota nije slučajna. Kako ga vode i tko sve igra... Igrači Hajduka u šoku (Photo: Ivo Cagalj/PIXSEL)

Takva cifra u Hajduku bi ga pozicionirala na samo dno ljestvice vrijednosti. Toliko vrijedi jedino 19-godišnji Tonio Teklić, a skuplji su čak i Hajdukovi rezervni vratari – Tomislav Duka procijenjen je na 200.000, a Goran Blažević i Marin Ljubić po 100.000 eura.

Međutim, procijenjena tržišna vrijednost je jedno, a situacija na terenu drugo. Kone je pokazao da ima potez, onakvi golovi ne zabijaju se slučajno. Uostalom, čovjeku karijera traje već gotovo 14 godina, otkad se kao 18-godišnjak otisnuo u nepoznato iz rodnog Abidjana.

gol expired Hajduk nakon povijesnog debakla danas ostaje bez trenera, zamjena već poznata? divider

Jedna od njegovih brojnih stanica postala je i Malta, a Poljud mjesto koje će vjerojatno dugo pamtiti. Na Malti ga slave nakon utakmice, mediji pišu o njemu kao heroju povijesnog preokreta Gzire, koja je prvi put u povijesti prošla u drugo pretkolo. Bio im je ovo tek treći izlet u Europu uopće.

Pohvale zaslužuje i vodstvo Gzire, koja kadar ''krpa'' za praktički nula kuna dovodeći besplatne igrače. Jedan od njih je i Kone, a iznimka nisu ni ostala Gzirina pojačanja.

Ganac Elvis Sakyi tako je stigao kao slobodan igrač nakon što je bez kluba bio godinu dana, strijelac prvog gola Jefferson igrao je samo u Brazilu i na Malti, a asistirao mu je sunarodnjak Henrique, koji također u životopisu ima jednu "praznu" sezonu bez kluba. 

Tko je kriv za povijesni debakl Hajduka?

Ukupno glasova:

Teška sramota na Poljudu: Hajduk izgubio od Maltežana i ispao već u 1. pretkolu Europske lige Jradi (Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL) Hajduk - Gzira United (Foto: GOL.hr) Poljud pred početak utakmice (Foto: GOL.hr) Hajduk - Gzira United (Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider