Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
oštra poruka

Liverpoolov Nijemac napao Kloppa: ''Ova momčad neće ništa postići''

Jürgen Klopp suočava se sa sve većim brojem kritika koje stižu na njegov račun.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Je li Jurgen Klopp morao bolje trgovati ovog ljeta, pitanje je koje visi iznad glava mnogih navijača i stručnjaka koji prate slavni engleski klub. Dojam je da jest, a to nam pokazuju rezultati prije svega igre već godinama klimave obrane Redsa.

Menadžeri se mijenjaju, ali jedna stvar ostaje ista. Obrana je jednostavno loša i ne prati igre ostatka momčadi, naročito furioznog napada koji uništava protivnike na onaj klasični ''klopovski'' način iz brze tranzicije.

I sve to nekako padne u vodu kad obrana kiksa. Nažalost, dio je te obrane i naš Dejan Lovren koji je nakon remija sa Sevillom na otvaranju Lige prvaka opet došao na udar kritičara u redovima navijača peterostrukog europskog prvaka.

Klopp nije kritiziran samo zbog obrane, pričalo se i o izboru njemačkog trenera da u veznom redu nema ni klasičnog defanzivnog veznjaka, ono što znamo kao ''šesticu''. Ne, to nije kapetan Jordan Henderson, a još manje Emre Can ili pak Georginio Wijnaldum, dvojac koji je do dolaska na Anfield igrao isključivo na mjestima ofenzivnih veznjaka.

Didi Hamann bez dlake na jeziku

No obrana je ključ svega. U klubu su jako zabrljali kada su pokušali nagovoriti Virgila Van Dijka na transfer. Uspjeli su, ali nisu prvo pitali Southampton koji ih je prijavio i na kraju im odbio prodati Nizozemca ovog ljeta (moguće je da stigne na zimu).

Neki smatraju da su trebali prodati nezadovoljnog Coutinha za basnoslovan novac koji je nudila Barcelona (oko 130 milijuna eura), a priznat ćete, za tu se svotu moglo naći pokoje pojačanje u obrani.

Posljednja velika kritika Kloppu stigla je baš od Nijemca, i to onog Liverpoolova. Dietmar Hamann nosio je crveni dres sedam sezona, osvojio Ligu prvaka i tadašnju UEFA-inu ligu. Njegova riječ nešto znači. Danas je stručni komentator na irskoj javnoj televiziji RTE gdje komentira Ligu prvaka. Iz Dublina je preko Irskog mora do obližnjeg Liverpoola sletjela kritika.

''Nemam ideju gdje ide klub. Klopp je stigao prije 18 mjeseci i tada je bilo posve jasno da obrana treba hitna pojačanja. Rijetko kad samgledao momčad koja je toliko neuravnotežena. Mislim da takvog nečeg nema u Premier ligi'', poručio je iskreno Didi Hamann.

Njegove riječi sigurno su melem za uši potjeranom Brendanu Rodgersu. Zasad Klopp nije pokazao da njegov Liverpool može više od tadašnjeg.

''Jesam li vidio napredak u ovih 18 mjeseci? Ne. Jesu li bolji nego prije 18 mjeseci? Ne. Mislim da ova momčad neće ništa postići'', oštar je bio Nijemac prema sunarodnjaku.

No 13 primljenih pogodaka u sedam ovosezonskih utakmica ipak je nešto što bi Kloppa trebalo duboko zabrinuti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider