Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sezona gotova

Turčin koji je "zapaprio" Hrvatskoj kažnjen na četiri mjeseca!

Za sjajnog izvođača slobodnih udaraca ova sezona je završena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sportski arbitražni sud (CAS) u Laussani suspendirao je veznog igrača turske reprezentacije i Bayer Leverkusena Hakana Calhanoglua (22) na četiri mjeseca zbog kršenja ugovora kojeg je imao s Trabzonsporom.

Calhanoglu će turskom klubu morati platiti i 100.000 eura odštete.

Trabzonspor je tužio Calhanoglua Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) uz tvrdnju kako je tada 17-godišnji turski veznjak prekršio ugovor potpisavši 2011. za Karlsruhe.

Calhanoglu je tada igrao za mladu momčad Karlsruhea, no dogovorio je transfer u Trabzonspor. Međutim, predomislio se i prvi profesionalni ugovor je potpisao za njemački sastav. Turci su se žalili, a FIFA je presudila u korist Trabzonspora. Potom se Calhanoglu žalio CAS-u i izgubio.

Veliki udarac i za Bayer i za Tursku

Zbog suspenzije neće imati pravo nastupa do kraja ove sezone, a propustiti će i osminu finala Lige prvaka protiv Atletico Madrida.

"Ovo je težak udarac za Hakana i za naš klub", kazao je sportski direktor Apotekara Rudi Voeller.

Calhanoglu je iz Karlsruhea 2013. preselio u HSV, a godinu dana kasnije u Bayer Leverkusen.

U dresu Bayera upisao je 114 nastupa i zabio 28 golova, a za reprezentaciju Turske je nastupio 26 puta i pritom postigao osam pogodaka, među kojima i onaj Hrvatskoj na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider