Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"klub dovoljno ispašta"

Premalo je ovakvih ljudi: Odrekao se plaće i bonusa!

Hakan Calhanoglu povukao je potez na koji bi se odlučila rijetko koja nogometna zvijezda...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Turski nogometni reprezentativac Hakan Calhanoglu povukao je potez vrijedan svake pohvale nakon što je saznao da je za njega ova sezona završena. Podsjetimo, Sportski arbitražni sud (CAS) u Laussani suspendirao je veznog igrača Bayer Leverkusena na četiri mjeseca zbog kršenja ugovora kojeg je imao s Trabzonsporom.

Trabzonspor je tužio Calhanoglua Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) uz tvrdnju kako je tada 17-godišnji turski veznjak prekršio ugovor potpisavši 2011. za Karlsruhe. Calhanoglu je tada igrao za mladu momčad Karlsruhea, no zbog manipulacije svog oca koji mu je dogovorio transfer u Trabzonspor, je potpisao predugovor zbog kojeg sada ispašta. Calhanoglu tvrdi da nije znao što potpisuje već da je tradicijski išao za pravilom "ocu se slijepo vjeruje".

Turci su se žalili, a FIFA je presudila u korist Trabzonspora. Potom se Calhanoglu žalio CAS-u i izgubio.

"Bayer nema nikakve veze s ovime. Dovoljno će ispaštati činjenicom da ja ne smijem igrati, a ja ne želim da klub dodatno ispašta zbog mojih pogrešaka. Stoga je normalno da se odričem svih primanja i bonusa za vrijeme trajanja suspenzije", rekao je Turčin.

Uistinu hvale vrijedan potez Calhanoglua koji će ostatak ove sezone pratiti s tribina.

U dresu Bayera upisao je 114 nastupa i zabio 28 golova, a za reprezentaciju Turske je nastupio 26 puta i pritom postigao osam pogodaka, među kojima i onaj Hrvatskoj na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider