Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TO BI BILO ČUDO

Transfer-glasina koja golica maštu: Manuel Neuer i Hajduk?

Manuel Neuer voli Hrvatsku i Dalmaciju, ali sad baš toliko...

Manuel Neuer (Foto: Screenshot/Facebook)

Već je svima poznato da je Hrvatska praktički druga zemlja Manuera Neuera, pa se možda i zato pojavila glasina vezana za transfer koji se ne čini sasvim izgledan.

Kako pišu  24sata, Hajduk navodno u tajnosti dogovara dolazak Neuera iz Bayerna. Njemački golman je legenda bavarskog kluba, a iduće ljeto postaje slobodan igrač, a kolika je šansa da dođe u Hajduk procijenite sami.

Neuer je praktički skoro cijelu karijeru u dresu bavarskog kluba, no nakon što je slomio nogu na skijanju, odnos s Bayernom mu se drastično pokvario. Bavarci su ljuti na njega jer je nakon Svjetskog prvenstva u Katru otišao skijati, a odnos je dodatno urušio otkaz Toniju Tapaloviću, njegovom najboljem prijatelju i Hrvatu koji je bio dugi niz godina trener golmana.

Obožava Dalmaciju

Neuer je već stalni gost u Dalmaciji gdje svako ljeto boravi za vrijeme praznika. Prošle godine je u Hrvatsku čak došao biciklom, a znao je i častiti lokalno stanovništvo.

Na jednom izletu u Dubrovniku dobio je i golmanski dres Hajduka, domaćini su ga pozvali u Hajduk, a on im je to i obećao. Istina, obećali su mnogi, no da ispuni obećanje, vjerojatno da bi Split gorio na dočeku sjajnog njemačkog golmana koji ulazi u 38. godinu života.

U Njemačkoj nije heroj

Nijemci nisu baš obožavatelji Neuera, prije dvije godine pjevao je pjesme Marka Perkovića Thompsona, a njemački mediji su ga napali zbog toga. Nikako im se ne sviđa ni što stalno promovira ljepote Hrvatske na Instagramu koji je pun njegovih objava iz Hrvatske.

U Hrvatskoj je kupio i kuću gdje bi volio provoditi veći dio godine, Toniju Tapaloviću je postao i kum, a on ga je naučio mnoge hrvatske pjesme i riječi.

No ovu transfernu glasinu, možda više od drugih sičnih, treba uzeti s velikom dozom opreza. Neuer u Hajduku i nije baš realna opcija.

Hajduk trenutno ima tri sjajna golmana, prije svega Lovru Kalinića, kapetana momčadi koji se vraća u novoj sezoni, a tu si i Ivan Lučić, golman baš iz Bayernove škole koji je ove sezone oduševio na golu Hajduka, a na klupi su još i Sentić i mladi junior Buljan. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider