Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
oštro s poljuda

Hajduk odgovorio HNS-u: "Licemjerni ste i degutantni"

Ni 24 sata nakon što je HNS izdao svoje priopćenje o napadu na zagrebačke navijače Hajduka oglasio se splitski nogometni klub

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je priopćenjem oštro uzvratio Hrvatskom nogometnom savezu koji se jučer oglasio nakon napada na zagrebačke navijače Hajduka na Trešnjevci. Hajduk se u svojem priopćenju referirao na činjenicu da HNS sve navijače poistovjećuje s huliganima, dok je istovremeno protiv "okupatora hrvatskog nogometa" potvrđena optužnica za organizirani kriminal.

"HNS-ovo etiketiranje navijača kao kriminalne organizacije u situaciji kada je protiv vladara, točnije okupatora, hrvatskog nogometa potvrđena optužnica za organizirani kriminal i kada je sudačko vodstvo uhvaćeno i osuđeno za mito i organizirani kriminal, krajnje je licemjerno i degutantno.

Osuđujemo svako nasilje i huliganizam. Dio Hajdukove navijačke obitelji je prije dva dana bio žrtva takvog bezumnog čina, ali poistovjetiti sve navijače s huliganizmom je gore nego proglašavanje svih nogometnih sudaca lopovima jer im je vodstvo uhvaćeno u primanju mita ili pak svih nogometnih djelatnika lopovima jer pojedinci pljačkaju svoj klub i zbog toga su zaradili optužnice.

Vjerujemo da je došlo vrijeme da se kriminalci izbace iz nogometa, da nogometni suci ne budu niti kreatori sudbina, niti egzekutori nečijih naredbi, da HNS brine o razvoju hrvatskog nogometa i osiguravanju ravnopravnih uvjeta za sve, a ne o zaštiti privatnih interesa. Tada će se i problem huliganizma lako i brzo riješiti.

HNK Hajduk Split", stoji u priopćenju.

Podsjetimo, i da je na HNS-ovoj konferenciji za sigurnost Dinamov povjerenik za sigurnost Krešimir Antolić, bez nekog posebnog objašnjenja, zaključio da "navijačka supkultura ima elemente organiziranog kriminala".

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider