Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rezultat najmanje bitan

Hajduk uvjerljivo slavio u prijateljskoj utakmici klubova istog identiteta

Na Poljudu je pred oko 4.000 gledatelja odigran susret klubova prijatelja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici za oba kluba u 2018. godini snage su na Poljudu odmjerili Hajduk i Varteks.

Bio je to prijateljski dvoboj prijateljskih klubova, koji gaje dobre odnose još od studenog 2014. godine, kada je Varteks javno istupio kao jedini klub koji je dao podršku Hajduku nakon neodigranog derbija na Maksimiru.

Varaždinci su tada u svojoj prvenstvenoj utakmici istrčali s majicama na kojima je pisalo "Svi smo mi Hajduk", a Splićani su im se odužili nekoliko mjeseci kasnije dolaskom na prijateljsku utakmicu Jalkovec. Nedavno je između Hajduka i Varteksa u Varaždinu i potpisan ugovor o suradnji, a vrhunac, za kojeg iz oba kluba poručuju da to neće biti, doživljen je ove nedjelje na Poljudu dvobojem kojeg je pratilo više navijača nego što ih inače nazoči većini prvoligaških klubova.

Hajduk i Varteks klubovi su koji funkcioniraju po jednakom modelu, gdje su članovi-dioničari-suvlasnici ti koji na demokratskim izborima biraju ljude koji će ih voditi. Kako bi im pomogao u funkcioranju kluba, Hajduk je odlučio da ulaz na ovoj utakmici bude besplatan, ali su na ulazima na tribine bile postavljene kutije u koje su navijači Hajduka ubacivali donacije za Varteks.

Rezultat je u cijeloj ovoj priči bio najmanje bitan, ali spomenimo i to: Hajduk je pobijedio s 5:0, a golove su postigli Ardian Ismajli, Said Ahmed Said, Hugo Almeida i dvaput Franko Kovačević.

Nakon ove utakmice Varteks se vraća u Varaždin, a Hajduk odlazi u tursku Antalyju gdje će boraviti 16 dana tijekom kojih će odigrati tri pripremna dvoboja (Zurich, Lech Poznan i Trenčin) na udarnom dijelu priprema za nastavak sezone u HNL-u i Kupu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider