Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sve se okrenulo

Hajduk u velikim problemima: Od fešte do krize koja bi mogla erumpirati u subotu

Je li Hajduk već sad u krizi ili bi to mogao biti nakon Osijeka?

Nikola Kalinić (Foto: Božidar Vukičević/Cropix)

Sve je naizgled bilo idealno za navijače Hajduka nakon prvog poluvremena utakmice protiv Rijeke. Na Poljud je pred 32 tisuće navijača na teren izišao Ivan Perišić, a pridružio mu se Josip Brekalo. Hajduk je vodio, fešta je po tko zna koji put bila spremna, ali na kraju se sve pretvorilo u minikatastrofu koja može uskoro izgubiti predznak.

Bili su mogli pobjeći Rijeci na velikih šest bodova, a na kraju večeri Riječani su na najljepši mogući način osvojili vrh ljestvice SuperSport HNL-a. No to nije najgore što se dogodilo domaćinu. Ostali su bez najboljeg igrača Marka Livaje na čak tri tjedna zbog ozljede gležnja.

Hajduk u Osijeku na teškom iskušenju bez nekoliko prvotimaca

Da stvar bude još gora, u sljedećem kolu zbog kartona neće biti Emira Sahitija ni Nike Sigura, a zbog ozljede možda ni Fahda Moufija, dakle obaju bekova iz Jadranskog derbija. Navijači Hajduka moraju gledati prema Obali Bjelokosti, koja večeras igra protiv Senegala, jer ako domaćin ispadne, barem bi mogli dobiti Dialla za vikend. Ako bude spreman.

Možda nije zgorega spomenuti da Hajduk u subotu gostuje u Osijeku.

Josip Brekalo Josip Brekalo (Foto: Ivo Čagalj/Pixsell)

Josip Brekalo tako će vrlo brzo dobiti priliku da pokaže je li on ta prevaga u borbi za naslov. U Osijeku će upravo on i Laszlo Kleinheisler kao dva velika pojačanja imati glavne uloge, prvi na svom omiljenog desnom krilu, a drugi bi mogao dobiti ipak više ulogu u sredini terena.

Kako bilo, Splićani su u opasnosti da u nastavak sezone krenu s dva neuspješna derbija kola, što bi bilo katastrofalno za njihove šampionske ambicije. Hajduk nije pobijedio već tri utakmice u prvenstvu u nizu, a četvrti takav ishod zasigurno bi opravdao riječ kriza.

Tri utakmice u nizu bez pobjede, četvrta bi potvrdila krizu

Ovog se puta dogodio i taj prvi Karoglanov poraz, koji je poput zloduha nedavno najavio i Kruno Jurčić, čije bi riječi mogle dodatno odjeknuti u slučaju neuspjeha na Opus Areni. Neuspjeh bi bio svaki gubitak bodova sljedeće subote.

Navijači Bilih danima su se zabavljali krizom u dvorištu najvećeg rivala, a onda ih je otrijeznila Rijeka, koju nitko nije shvaćao preozbiljno. Kao da su još jednom upali u vlastitu stupicu očekivanja pomiješanu s vidljivom euforijom, a onda je realnost još jednom pokucala na vrata.

Riječani su danima najavljivali pobjedu na Poljudu i mrtvi hladni odnijeli tri boda, po tko zna koji put. Ponavlja se sezona od prije 25 godina, bit će ludnica ovog proljeća.

Tko će se do kraja boriti za naslov?

Ukupno glasova:

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider