Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uvijek po pobjedu

Hajduk puca od samopouzdanja: "Ne zanima nas treće mjesto"

Nogometaši splitskog Hajduka vratili su se kući nakon dvotjednih priprema s novim trenerom, Kataloncem Joanom Carillom

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk se vratio s dvotjednih priprema u Turskoj napunjen priličnom dozom optimizma. Splićani su upisali sve tri pobjede u prijateljskim utakmicama. Hajduk će završna dva tjedna uoči nastavka sezone odraditi u Splitu, a trener Joan Carillo zadovoljan je dosadašnjim angažmanom momčadi.

"Jako je važno da momčad zna što tražim u taktičkom smislu i mislim da je momčad pohvatala veliku većinu stvari. Ne sve, ali sam zadovoljan".

Novi kapetan Zoran Nižić posebno ističe naporne treninge koji Hajdukovcima već donose rezultate. Bijeli su u Turskoj odigrali tri utakmice i ubilježili sve tri pobjede. Pali su Dnjipro, Trenčin i Vardar.

"Sigurno da nam to daje jedno određeno samopouzdanje, mada su pripremne utakmice, ali uvijek je dobro pobijediti. Uz to smo prikazali dobru igru i nadam se da će to s vremenom biti još bolje".

Ono što posebno može veseliti Hajdukove navijače jest učinak napadača. U Turskoj je ofenzivna linija bila prilično produktivna. Ohandza i Said zabili su po dva pogotka i najavili efikasno proljeće, a u strijelce su se upisali i Futacs, Vlašić te jedan branič - Juranović. Katalonski trener Carillo ne želi isticati pojedince, pa tako ni razigranog Nikolu Vlašića.

"Meni su važni i oni koji zabijaju golove i oni koji brane naš gol, tako da ne bih izdvajao pojedince. Svi smo mi jedna momčad".

Što navijači mogu očekivati od Hajduka u proljetnom djelu sezone?

"Vodeća momčad prvenstva ima veliku prednost u odnosu na nas i zato se ne gledam tablicu već na to da pobijedimo u svakoj utakmici", najavljuje trener Bijelih.

Kada tako razmišlja trener, mora i kapetan! Nižića borba za treće mjesto neće zadovoljiti.

"Naša realnost nije treće mjesto. Hajduk uvijek teži boljem. Osijek je trenutno ispred nas, idemo prvo prestići njih pa onda razmišljati o sljedećem klubu. Idemo svaku utakmicu po pobjedu i to je to".

Prva sljedeća utakmica na rasporedu je već sutra, završna pripremna protiv Dugopolja, a onda za 12 dana prvi HNL ispit - gradski derbi protiv Splita.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider