Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Torcida uletjela na teren

Hajduk saznao kaznu za nerede na polufinalu Kupa protiv Dinama

HNS je kaznio Hajduk s dvije utakmice bez gledatelja zbog nereda u Kup susretu protiv Dinama.

Kaos na Poljudu (Foto: Vojko Basic/Cropix)

Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je kaznu za nerede na polufinalnoj utakmici Kupa između Hajduka i Dinama (0:1) nakon koje su izbili neredi.

Torcida je, podsjetimo, probila prvi blok osiguranja i upala na teren, zbog čega su igrači obiju momčadi pobjegli u svlačionicu. Policija je brzom reakcijom vratila navijače na tribinu, ali nažalost nije stalo na tome, neredi su nastavljeni na splitskim ulicama.

Zbog toga je HNS kaznio Hajduk s dvije utakmice bez gledatelja protiv Osijeka i Rudeša te novčanom kaznom u visini od 32 tisuća eura.

Hajduk bez navijača na dvije utakmice

HNS-ovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza donijela je odluke o kaznama s utakmica polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

HNK Hajduk je kažnjen na temelju članaka 4., 9., 28., 35., 38., 66. i 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a jer je na utakmici Hajduk - Dinamo domaća navijačka skupina Torcida u 8. minuti zapalila dvije bljeskalice, u 21. minuti zapalila tri baklje, u 35. minuti zapalila 10 baklji, u 40. minuti zapalila jednu baklju, u 50. minuti zapalila četiri baklje, u 51. minuti ometala gostujućeg igrača prilikom izvođenja udarca iz kuta, zbog čega je sudac zaustavio igru u trajanju od 120 sekundi, u 62. minuti aktivirala jedan topovski udar, u 71. minuti zapaljeno je najmanje 50 baklji, aktivirano i bačeno na tartan stazu 7 topovskih udara i jedna rasprskavajuća raketa, u 74. minuti zapaljene su tri baklje, u 78. minuti zapaljena je jedna baklja.

Minutu nakon završetka utakmice, više domaćih navijača (50 - 100), smještenih na sjevernoj tribini, utrčalo je na teren za igru na kojem su se u tom trenutku nalazili igrači obiju momčadi, suci i službene osobe, odmah po ulasku navijača na teren intervencijom policije ti su navijači vraćeni na sjevernu tribinu, gdje je u trajanju od 20 do 30 minuta došlo do uništavanja stadiona i napada na policijske službenike, a neredi i sukobi s policijskim službenicima su se nastavili u široj zoni stadiona.

Zbog čega su službene osobe i gostujuća momčad zadržane na stadionu i poslije 23 sata, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se na temelju članka 66. st. 1. u vezi s člankom 28. Disciplinskog pravilnika HNS-a utvrđuje: kazna igranja dvije naredne prvenstvene utakmice SuperSport Hrvatske nogometne lige ili SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa na svom igralištu - Gradskom stadionu Poljud bez prisutnosti gledatelja, kao i novčana kazna u iznosu od 26.500 eura.

Dinamo dobio novčanu kaznu

HNK Hajduk je kažnjen i zato što su domaći navijači (Torcida) od 46. do 50. minute skandirali “Mrzim Dinamo, srpsko ime to“, u 90. minuti skandirali “Cigane, cigane“, te u 92. minuti skandirali “Ubij, ubij, ubij, purgera“, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje: novčana kazna u iznosu od 8.000 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1.

Disciplinskog pravilnika HNS-a izriče ukupna kazna igranja dvije naredne prvenstvene utakmice SuperSport Hrvatske nogometne lige ili SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa na svom igralištu - Gradskom stadionu Poljud bez prisutnosti gledatelja, kao i novčana kazna u iznosu od 32.000 eura.

Na temelju odluke Disciplinske komisije HNS-a, Povjerenstvo za natjecanje Hrvatskog nogometnog kupa donijelo je odluku o ukidanju suspenzije Gradskog stadiona Poljud", stoji u priopćenju.

Dodajmo kako je HNS kaznio Dinamo s četiri tisuće eura jer su Bad Blue Boysi u 27. minuti utakmice skandirali “Ubij, ubij, ubij tovara“, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. st. 2. Disciplinskog pravilnika HNS-a.

Je li kazna zbog nereda Torcide dovoljna?

Ukupno glasova:

Goran Vučević i Zoran Vulić Poznato ime demantiralo povratak u Hajduk: "Možete napisati da me to ne zanima" divider

Sandro Kulenović i Fran Brodić Dinamov potez iz siječnja koji ih je približio tituli: "Tako se radi ako hoćeš napadati naslov" divider

Policija na Santiago Bernabeuu Uoči Lige prvaka stigla poruka koja ledi krv u žilama: Europa na nogama, angažira se vojska divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider