Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Splićani se napromašivali

Hajduk zaustavio Rijeku: Ishodom najsretniji Dinamo!

U Jadranskom derbiju nije bilo pobjednika pa je prednost Riječana pred Zagrepčanima smanjena.

Hajduk i Rijeka su odigrali 1:1 na Poljudu u sklopu 24. kolu HNL-a. Nakon ovakvog ishoda prednost Riječana je pala sa šest na četiri boda u odnosu na drugoplasirani Dinamo koji je nešto ranije pobijedio Split.

Za razliku od prošlotjedne blijede partije u Osijeku, igrači Hajduka su vrlo agresivno ušli u Jadranski derbi, pritiskajući Rijeku od prve minute na krilima gotovo 20

Nisu Splićani imali nekakvih izrazitih šansi, ali su visokim presingom ostavili Rijeku bez kombinatorike koja ju je krasila u proteklim utakmicama, čekajući kad će se otvoriti kakav prostor da ozbiljnije ugroze gol gostiju.

Sjajnu kontru u devetoj minuti je uprskao Ante Erceg koji je u situaciji četiri na jedan krivo dodao.

Riječani u 15. i 16. prijete iz polukontri, a u 22. Andrej Prskalo fantastično brani šut Marka Futacsa kojeg je odlično uposlio Toma Bašić.

Puno bolja partija Hajduka

I onda, u 31. minuti Poljud je eruptirao. Hamza Barry je proigrao Futacsa koji na tu loptu ne stiže, ali Hajduk je imao sreću da su se sudarili Prskalo i Ivan Martić, lopta se odbila na stranu gdje je na odbijancu najbrži bio Hamza koji preciznim udarcem pogađa uz bližu vratnicu za 1:0. Nekoliko minuta se ukazivala liječnička pomoć Martiću koji ipak nije mogao nastaviti utakmicu te ga je zamijenio Dario Čanađija.

U nastavku je Rijeka opet dvaput mogla ugroziti gol Hajduka unutar jedne minute - u 54. minuti Franko Andrijašević iz okreta nije precizan, a u idućem napadu Dante Stipica brani šut Marija Gavranovića koji se našao u istoj poziciji kao Futacs u prvom poluvremenu za Hajduk.

Nevjerojatnu snagu i brzinu u 63. minuti je demonstrirao Marko Futacs. S centra se sjurio između dvojice igrača Rijeke, bio je to maestralan bijeg, Mađar je bio neuhvatljiv i fino je potkopao loptu, ali Prskalo je osujetio njegovu namjeru i spriječio je drugi pogodak.

Rijeka spašavala bod, ostala bez važna dva

Nije Rijeka izgledala naročito opasno u tim trenucima, ali je jedno loše postavljanje Hajdukove obrane vratilo ih u utakmicu i donijelo im bod. Pokušali su Splićani namjestiti ofsajd zamku, ali nisu uspjeli te je Andrijašević pobjegao Zoranu Nižiću koji ga ruši, a sudac Mario Zebec pokazuje na bijelu točku. Roman Bezjak je bio siguran realizator za veliko slavlje više od 1.000 pripadnika Armade.

Unatoč igri va-banque s obje strane, rezultat se do kraja nije mijenjao. Hajduk nije uspio prekinuti crnu seriju koja je sad došla do brojke od 18 uzastopnih utakmica bez pobjede protiv Rijeke. S druge strane, Riječani su izbjegli poraz i nastavili seriju neporaženosti ove sezone u HNL-u, ali ne mogu biti posve zadovoljni jer su ostali bez dva važna boda u borbi za naslov prvaka s Dinamom.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider