Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
humanitarna utakmica

Spektakl na Poljudu: Hajduku dolazi Šahtar za manje od mjesec dana za mir u Ukrajini

Hajduk i Šahtar dogovorili su prijateljski susret na Poljudu.

Real Madrid - Šahtar (Foto: shakhtar)

U Splitu će se 1. svibnja odigrati humanitatna utakmica između Hajduka i Šahtara iz Donecka, a sredstva koja će se prikupiti bit će namijenjena braniteljima Ukrajine, liječnicima, volonerskim udrugama i djeci pogođenoj ratom, objavio je 13-erostruki ukrajinski prvak.

Susret Hajduka i Šahtara bit će posljednji u nizu od četiri utakmice koje će Šahtar odigrati tijekom svoje turneje nazvane "Nogomet za mir".

gol expired Hrvatskog napadača kupuje velikan? Nikada nije igrao za Vatrene, a radi transfer života divider

Turneja će početi u subotu utakmicom protiv Olympiacosa u Ateni, nastavit će se 14. travnja protiv Lechije u Gdanjsku te 19. travnja protiv Fenerbahcea u Istanbulu, a završiti protiv Hajduka u Splitu.

"Kroz ove utakmice želimo govoriti o ratu i mitu u Ukrajini, o strašnom ruskom napadu, o patnji i razaranju koji je on donio našoj zemlji, o potrebi da se zasutavi ovo ludilo i da se vratimo normalnom životu i obnovi naše zemlje. Naša poruka je jednostavna: Zaustavite rat u Ukrajini", kazao je izvršni predsjednik Šahtara Sergej Palkin.

gol expired Dambrauskas zagrmio: "Da odmaram Livaju? Pa zašto Real ne odmara Modrića?" divider

Za Šahtar je punih 14 godina, od 2003. do 2018. godine, igrao bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna koji je tijekom tog razdoblja postao klupska legenda odigravši najviše utakmica u povijesti "rudara", a u Šahtar je stigao upravo iz Hajduka. Sa Srnom je tada u Šahtar stigao i Stipe Pletikosa koji se u Donecku zadržao četiri godine.

HNL golovi: Hajduk - Lokomotiva 2:0 (Krovinović)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider