Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Već drugu godinu

Hajduk već drugu godinu zaredom posluje u debelom minusu, a evo kako žele pokriti gubitak

Hajduk je objavio financijsko izvješće za prošlu, 2021. godinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči derbija 29. kola Prve HNL između Osijeka i Hajduka u Gradskom vrtu koji se igra od 19:30, splitski klub je na službenim stranicama objavio poziv za godišnju skupštinu, ali i dokumente koji otkrivaju financijsko stanje kluba.

Tako je u financijskom izvješću vidljivo da je Hajduk prošlu, 2021. godinu završio u minusu od 28,8 milijuna kuna, a čelnici kluba u pozivu na skupštinu predlažu da se gubitak iz prošle godine pokrije očekivanim dobitkom u budućnosti.

Iz toga je vidljivo da u Hajduku računaju na dobre rezultate momčadi u bliskoj budućnosti. Ove su sezone ostvarili plasman u finale Kupa, bore se za titulu, a plasman u grupnu fazu europskog natjecanja naredne sezone itekako bi osnažio klupsku blagajnu.

Dakako, to nisu jedini prihodi na koje Hajduk računa, ali sigurno bi svima bilo draže pokriti minus na računu zaradom u Europi, nego prodajom igrača. 

No i na tom planu Splićanima ide sasvim dobro. Ove su sezone potvrdili prodaju Marija Vuškovića u njemački HSV za iznos od 4 milijuna eura, a da pritom nisu oslabili momčad. Podsjetimo, on se od početka ove sezone nalazi na posudbi u redovima njemačkog drugoligaša.

Inače, već drugu godinu zaredom splitski klub posluje s gubitkom, 2020. godinu su završili s gubitkom od 21 milijun kuna.

Tablica Prva HNL

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider