Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
idemo ispočetka

Hajduk prodao još jednog igrača, a bit će toga još: To je tek najava onog što neminovno dolazi

Mladi stoper Stipe Radić potpisao je za belgijski Beerschot.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S Poljuda su u dva dana odlepršala dva ''bila tića'' Marin Ljubić i Stipe Radić. Rezervni vratar Hajduka, koji je dolaskom Lovre Kalinića postao treća opcija, otišao je u turski Istanbulspor za oko 200 tisuća eura (izvor Transfermarkt), dok je stoper Radić sinoć potpisao za belgijskog prvoligaša Beerschot za 400 tisuća eura te 25 % budućeg transfera.

U HNL-u traje prijelazni rok do 15. veljače i u sljedeća dva tjedna Hajduk bi trebali napustiti još neki igrači. Takva je realnost Bijelih, mora se skupiti novac za puko preživljavanje, a novi sportski direktor Mindaugas Nikoličius ima pune ruke posla kako se riješiti velikog broja štetnih i previsokih ugovora koje mu je ostavio njegov prethodnik, ali i onaj prije njega.

Svi su na prodaju

Ljubić i Radić nisu ti koji su imali previsoke ugovore, ali nisu ni u nekim velikim planovima. Kao na primjer Mario Vušković, koji je označen kao projekt kluba. To bi u nekim normalnim okolnostima značio netko na koga se računa u budućnosti, no danas to znači netko tko će svojim transferom pokrpati financijske gubitke uzrokovane koronakrizom te, možda još važnije, krizom upravljanja posljednjih godina.

Torino je poslao ponudu od 2,5 milijuna eura za Vuškovića, ali to je premalo za Hajduk. Bio je to dobar potez čelnika kluba, što se iz sadašnje perspektive ne može reći za odbijanje Dinamovih 2,7 milijuna eura za Jaira prošle jeseni. Istina, veliki klubovi ne prodaju najvećim rivalima igrače samo tako, ali ta bi cifra štošta riješila u blagajni kluba.

Caktaš i Jairo prvi u izlogu

Mijo Caktaš i Jairo i dalje su prvi u izlogu poljudskog dućana. Caktaševa, za trenutačne prilike, astronomska plaća jednostavno je previše za današnji Hajduk, a promašeni penali ove sezone polako su počeli hladiti i one najveće fanove kapetana Bijelih.

Riješio bi se rado klub i većine stranaca, a tu će najveću ulogu u ova dva tjedna, kao i naljeto, odigrati sportski direktor Nikoličius. Litvanac bi rado nešto i doveo, no toliko je posla s čišćenjem svlačionice da će na početku svog mandata biti zapamćen kao ''metla'', a ne čovjek koji zna dovesti igrača.

Jedna lijepa vijest za Hajduk trebala bi stići iz Gorice. Ako se pokaže istinitom vijest o transferu Darija Špikića na Maksimir za milijun i pol eura, to je novih 750 tisuća eura koje bi trebalo put Splita jer Hajduk ima pravo na 50 % od njegova transfera. No pitanje je kako je i zašto bivša Hajdukova struka tog igrača uopće označila kao nepotrebnog.

Na Poljudu se naljeto već sprema novi početak, novi clean start i novi pokušaj građenja konkurentne momčadi koji će trajati godinama. Sve drugo trenutačno izgleda kao mazanje očiju vječno nestrpljivih navijača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider