Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jasni ciljevi

Hajduk predstavio strategiju: U šest godina žele dva puta osvojiti prvenstvo te igrati osminu finala Konferencijske lige

Danas je u poljudskoj kinodvorani predstavljena strategija Hajduka za narednih šest godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je danas predstavio dugoočekivanu strategiju za narednih šest godina, odnosno za razdoblje od 2021. do 2027. godine. 

Strategiju je predstavio proslavljeni hrvatski plivač Gordan Kožulj, danas direktor tvrtke Deloitte koja je sudjelovala u izradi iste, dok su pojedine segmente predstavili članovi uprave, Lukša Jakobušić i Ivan Matana te pomoćnik sportskog direktora Andro Fistonić.

Splićani su postavili jasne ciljeve za naredno razdoblje, u hrvatskom nogometu žele barem dva puta osvojiti HT Prvu ligu, dok u ostalim sezonama žele biti na najmanje drugom mjestu.

SuperSport Hrvatski Kup žele osvojiti barem jednom.

Na europskoj sceni žele napraviti ozbiljan iskorak kako bi Hajduk pomaknuli sa 140. mjesta na 90. mjesto prema UEFA-inom rankingu, a to žele postići redovitim igranjem grupne faze europskog natjecanja.

gol expired Ništa od velikog derbija Rijeke i Osijeka: Koronavirus poharao osječku svlačionicu, upitna još jedna utakmica? divider

Želja je jednom igrati grupnu fazu Lige prvaka, jednom Europske lige, dok ozbiljnije ciljaju na Konferencijsku ligu u kojoj žele dohvatiti proljeće, odnosno osigurati plasman u osminu finala. 

Dodajmo kako u šest godina žele tri puta osigurati grupnu fazu Konferencijske lige.

Također, naglašena je potreba za stabilizacijom igračkog kadra čija bi prosječna dob trebala biti između 24 i 26 godina. Minimalno 50 posto igrača trebali bi biti domaći igrači, dok 30 posto mogu čini internacionalni, a 20 posto igrači iz regije kao što su Jan Mlakar i Jani Atanasov.

gol expired Rooney opleo po zvijezdama Manchester Uniteda i teško ih optužio: Velikan Old Trafforda nije birao riječi divider

Za kraj, naglašena je potrebom za izgradnjom trening kampa, ali i ustrojem skautske službe koja je jedno vrijeme imala 40 skauta od kojih se samo tri podnijela izvještaj na kraju godine. Danas je situacija bitno bolja, već postoje određene konture učinkovitije organizacije skuating službe.

Osim toga, Fistonić je otkrio kako su trenutno u pregovorima s nekoliko klubova iz okruženja u koje bi trebali slati igrače i struku na obuku. Za sada se zna da to sigurno neće biti klub iz istog natjecateljskog ranga, odnosno iz 1. HNL.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider