Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
rudeš ispao iz prve hnl

Hajduk na krilima hat-tricka Caktaša izbio na treće mjesto ljestvice HNL-a!

Hajduk je uvjerljivom pobjedom na gostovanju kod Rudeša izbio na treće mjesto prvenstvene ljestvice, te istovremeno poslao zagrebačku momčad u niži rang natjecanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Hajduka slavili su na gostovanju kod Rudeša s 4:1, u sklopu 34. kola Prve HNL. Hajduk je s ta tri boda izbio na treće mjesto prvenstvene ljestvice, te bi u nekom ludom scenariju do kraja sezone mogao završiti i drugi. Rudeš je pak porazom postao sigurni drugoligaš.

Mijo Caktaš predvodio je splitsku momčad do pobjede postignutim hat-trickom. Caktaš je zabija u 17., 57. i 65. minuti utakmice, dok je četvrti pogodak za goste zabio Jradi u 66. Jedini gol za domaćina postigao je Lisakovich u 63. minuti.

Hajduk do kraja sezone ima za odraditi još dvije utakmice, domaćinstvo protiv Istre i gostovanje kod prvaka Dinama. Trenutno je treći s tri boda više od Osijeka, ali i utakmicom više. Rijeka mu biježi četiri boda, a upravo Osijek i Rijeka u Gradskom vrtu igraju svoju utakmicu 34. kola, koja je na rasporedu u srijedu.

Istra 1961 je u Puli protiv zaprešićkog Intera izgubila s 1:0. Ovim porazom Istra je izgubila šanse da se domogne osmog mjesta, već ostaje na predzadnjoj poziciji i čeka ju doigravanje za opstanak u Prvoj ligi. Pobjednički gol za Inter zabio je ruski napadač Serder Serderov u 36. minuti.

Iduće kolo HNL-a igra se već za vikend.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider