Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trajalo je satima

Hajduk održao Skupštinu, objavljena velika vijest, a predsjednik poručio: "U završnim smo pregovorima s trenerom"

Hajduk je uspostavio ritam da godišnje održava dvije redovne Skupštine dioničara kluba. Ovo je bila prva u 2024. godini.

Galerija Godišnja skupština dioničara Hajduka Godišnja skupština dioničara Hajduka Ivan Bilić +1 Nikola Kalinić

U kino dvorani stadiona Poljud održana je redovna godišnja Skupština dioničara Hajduka.

Skupština je donijela osvrt čelnih ljudi kluba na 2023. godinu te na sadašnju situaciju u Hajduku.

Ono što navijače i javnost trenutno najviše zanima je pitanje novog trenera koje još uvijek nije riješeno.

"U završnim smo pregovorima i nadam se da ćemo ime novog trenera obznaniti do kraja idućeg tjedna", rekao je predsjednik Uprave Ivan Bilić.

Adidas novi tehnički sponzor Hajduka

Na Skupštini je članica Uprave Marinka Akrap objavila da u novu sezonu, 2024./2025., Hajduk ulazi s novim tehničkim sponzorom i partnerom - Adidasom.

"Iznimno smo ponosni na činjenicu da uskoro po prvi put u povijesti službeno udružujemo snage s adidasom - brandom dokazane veličine i poznatosti. Pred nama je vrlo zanimljivo višegodišnje putovanje u kojem ćemo dijeliti zajedničke ambicije, težnje i postavljati najviše ciljeve. Partnerstvo s adidasom omogućuje nam novi pristup u našoj tržišnoj strategiji te dodatno osnaživanje veza s velikom bazom navijača u Hrvatskoj te diljem svijeta. adidas predstavlja kvalitetu, izvrsnost i suverenost, sve ono što čemu Hajduk teži kao nogometni klub i najveći hrvatski sportski brand. Sigurni smo i da će nas naši navijači podržati na ovom putu, posebno jer će napokon imati priliku svakodnevno svoju omiljenu robnu marku nositi uz obilježja voljenog Kluba", poručila je Akrap.

"Drago nam je što od ove sezone adidas i Hajduk udružuju snage i što ćemo sve buduće uspjehe i rezultate slaviti zajedno. Izuzetna nam je čast što klubu s dugogodišnjom tradicijom možemo osigurati modernu i kvalitetnu opremu kakvu i zaslužuje. Kod dizajna nove opreme imali smo na umu Hajdukovo naslijeđe i nadamo se da će i igrači i navijači biti zadovoljni. Posebno smo ponosni na filozofiju koja nas u adidasu već godinama vodi kod kreiranja sportske opreme, a to je da dizajnom i inovacijama želimo stvoriti opremu koja će sportašima omogućiti što bolju izvedbu", komentirala je Petra Franić, voditeljica brend komunikacija i odnosa s javnošću za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju u Adidasu.

Financije glavna tema, spomenuo se i - novi stadion

Što se ostalih vijesti sa Skupštine tiče, član Uprave zadužen za financije Ivan Matana je prokomentirao činjenicu da je Hajduk u svom financijskom izvješću 2023. godinu završio s gubitkom od oko 12 milijuna eura.

"To je istina, ali taj gubitak je prisutan samo i jedino iz razloga jer još uvijek nije proknjižen transfer Luke Vuškovića u Tottenham koji će se dogoditi 2025."

Općenito su financije bile ono o čemu se najviše raspravljalo. Predstavnici Našeg Hajduka, koji okuplja navijača i posjeduje 30,60 posto dionica kluba, izrazili su nezadovoljstvo kako sportskim rezultatima tako i s novčanom situacijom kluba.

Bilo je govora i o obnovi Poljuda i izgradnji novog stadiona. Na tu temu su pričali Matana i splitski dogradonačelnik Antonio Kuzmanić.

"Dosta tiho radimo i ne želimo izlaziti u javnost. Svjesni smo da postoji dosta infrastrukturnih problema, da je Hajduku potreban kamp u blizini stadiona. Što se tiče obnove Poljuda, za to je gotova predinvesticijska studija. Kad je novi stadion u pitanju, na Brodarici, išli smo u izmjenu Generalnog urbanističkog plana Grada Splita, izrada projektne dokumentacije je pri kraju i ubrzo idemo u javno savjetovanje."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider