Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
stvaran problem

Katastrofalan podatak za Hajduk: Bez njega mogu pobijediti samo niželigaše

Marko Livaja je od dolaska u Hajduk propustio tek sedam utakmica, a upisao 91 nastup.

Galerija Marko Livaja Marko Livaja i Jan Mlakar Marko Livaja +23 Marko Livaja

O Marku Livaju je već sve poznato. Najbolji igrač Hajduka je nakon dolaska na Poljud postao najbolji strijelac lige već treću sezonu u nizu, a koliko je moćan govori i podatak da je od povratka upisao 91 nastup, zabio 58 golova i podijelio 27 asistencija.

Livajina dominacija u HNL-u se itekako isplastila za Bijele, nakon dugo vremena osvojili su Kup i drugo mjesto u ligi, a Livaja je nagrađen odlaskom na Svjetsko prvenstvo u Katar. Tamo je zabio za preokret protiv Kanade te asistirao Mislavu Oršiću za onaj spektakularan pogodak protiv Maroka.

Hajduk je bez Livaje druga momčad. On radi razliku na terenu i privlači na sebe pažnju suparnika, no problemi nastaju kad nema Livaje.

Napadač Bijelih je od dolaska u Split propustio samo sedam utakmica, a Hajduk je u tih sedam dvoboja samo jednom slavio. U nastavku ćemo se prisjetiti tih utakmica.

Marko Livaja Marko Livaja (Foto: Željko Hajdinjak/Cropix)

Utakmice Hajduka bez Livaje

Prva utakmica u kojoj nije bilo Livaje odigrana je protiv Dinama u Zagrebu, bio je to travanj 2021., a Dinamo je slavio 2:0.

Druga propuštena utakmica dogodila se u srpnju 2021., a Hajduk je poražen 4:1 kod Tobola u Kazahstanu i ispao po tko zna koji put iz Europe prije skupina.

U rujnu iste godine gledali smo dvoboj Šibenika i Hajduka na Šubićevcu u kojem su slavili domaćini 2:0.

Iduća utakmica koju je propustio bila je u travnju 2022., a Hajduk je remizirao (0:0) u Koprivnici protiv Slaven Belupa.

Iza toga je Livaja propustio utakmicu u Cvetkovcu koju je Hajduk jedino pobijedio, bilo je 4:0 u Kupu. Također u listopadu iste godine Livaje nije bilo u Kranjčevićevoj, a Hajduk je odigrao 2:2 protiv Lokomotive.

Sedma utakmica bez Livaje pamti se po novom porazu Hajduka i to na Rujevici protiv Rijeke od 2:0.

Hajduk bez Livaje

  • Sedam utakmica, jedna pobjeda, četiri poraza i dva remija.
  • Deset primljenih golova
  • Šest zabijenih golova

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider