Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
drugo proljetno slavlje

Pobjeda pred 17.000 navijača: Hajduk došao do važna tri boda u derbiju kola

Hajduk je na Poljudu pred više 17.000 gledatelja pobijedio Lokomotivu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je na stadionu Poljud pred 17.000 gledatelja pobijedio Lokomotivu sa 2:1.

Bila je to prva utakmica Hajduka na Poljudu s navijačima nakon četiri mjeseca i 126 dana. Poljud je bio zatvoren zbog incidenata koji su se dogodili tijekom derbija s Dinamom igranim 29. rujna kada je ozlijeđen vatrogasac, a Adam Gyurcso je pogođen kamenom u glavu. Hajduk je nakon toga kažnjen s četiri utakmice bez gledatelja.

Utakmica je počela minutom šutnje za preminule trenere Hajduka Stanka Poklepovića i Ivana Vucova, a Torcida je preko čitavog sjevera razvila koreografiju s likom legendarnog Špace i njegovom izjavom: ''Hajduk je vječan i neuništiv''.

Hajduk je poveo u 42. minuti. Palaversa je ubacio iz kornera, a Ismajli je potpuno sam na tri metra glavom spustio loptu u mrežu. Izjednačio je Uzuni u 52. minuti nakon brze kontre, no samo 10 minuta kasnije domaćin je ponovo zatresao mrežu, a strijelac je bio Caktaš.

U prvom nedjeljnom dvoboju Rijeka je u Zaprešiću pobijedila Inter s 3:0.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 51 bodom, Osijek i Rijeka imaju po 37 bodova. Lokomotiva je ostala četvrta sa 37 bodova, a zatim slijede Gorica (30) i Hajduk (29). Na začelju je Rudeš s tri boda.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider