Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NE VOLE KOPRIVNICU

Hajduk mir pred stanku traži na jednom od za sebe najtežih gostovanja u ligi

Slaven Belupo i Hajduk sastat će se danas od 17 sati i 30 minuta na koprivničkom stadionu Ivan Kušek Apaš.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon teško izborene pobjede protiv Osijeka, pred Hajdukom je posljednji ispit u prvom dijelu sezone, gostovanje kod Slaven Belupa u Koprivnici, u okviru 17. kola ovosezonskog natjecanja prvog ranga hrvatskog ligaškog nogometa.

Rezultatski je ovo derbi kola

Drugoplasiranu momčad lige tamo čeka protivnik koji ove sezone kombinira sjajne i vrlo loše predstave, čemu uostalom jako dobro svjedoči pogled na tablicu. Slaven Belupo nalazi se na četvrtom mjestu, imaju sedam pobjeda, četiri neodlučena susreta i pet poraza.

Dakle, današnji domaćin ima dvije pobjede više nego poraza, no njihova gol razlika iznosi -10, odnosno 14:24. To je znak da Belupo pobjeđuje u tvrdim utakmicama, dok kad gube, većinom izgube uvjerljivo. 

Od Dinama su izgubili s četira pa još jednom s tri pogotka razlike, u Splitu su poraženi također s četiri pogotka razlike, kao i kod kuće od Osijeka, a savladala ih je još Istra, također na njihovom terenu, rezultatom 0:3.

Povijest nam najavljuje egal

Ako ćemo gledati povijest, od Hajduka u Koprivnici baš ne možemo očekivati takav rezultat, no povijest je to da ju pokušaju promijeniti.

Ukratko, Hajduk je s tri ili više razlike u Koprivnici slavio jednom i to 1997. godine, kad su tamo i prvi put gostovali. Bilo je 0:3, a onda je krenuo niz tradicionalno tvrdih i neizvjesnih susreta.

Do sada su ih na koprivničkom stadionu odigrali 38. Deset puta slavio je Slaven, Hajduk jednom više, a 17 puta je svatko osvojio po bod. Slaven je postigao 39 pogodaka, a Hajduk dva više.

U posljednjih deset susreta imamo pet neodlučenih susreta te po tri minimalne pobjede domaćina i dvije gostiju iz Splita, od čega je jedna bila rezultatom 0:2 (u studenom 2020.).

Hoće li Karoglan nastaviti niz neporaženosti?

Hajduk posljednjih deset službenih susreta, koliko ih na klupi vodi Mislan Karoglan, ne znaju za poraz, no njihovom treneru to ne garantira posao i mnogi smatraju kako će neovisno o rezultatu iz Koprivnice na klupu doći novo ime.

Na Karoglanu je da se pokuša izboriti za svoje još jednim dobrim rezultatom, a ako ga se onda smijeni nakon što u dva mjeseca na klupi nije doživio poraz, to će ići na dušu uprave kluba. 

Što se tiče domaćih, oni će tražiti još jedan pozitivan rezultat za potvrdu odlične forme, puno bolje nego na početku sezone, gdje su ih prognoze svrstavale u borbi za ostanak u ligi.

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider