Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VELIKI ISPIT

Hajduk kao nositelj opet može na Maltežane: Osijek na Tottenham ili Milan

Hrvatski klubovi čekaju protivnike u pretkolima Europske lige. Hajduk i Osijek kreću u drugom, a u trećem dolaze Rijeka i Lokomotiva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jučer su širom Europe odigrane brojne utakmice prvog pretkola Europske lige. Hrvatska u prvom pretkolu nije imala svog predstavnika, Hajduk i Osijek priključuju se u drugom pretkolu, a Rijeka (nositelj) tek u trećem, kao i Lokomotiva (nenositelj).

Ždrijeb drugog pretkola je u ponedjeljak 31. kolovoza. Hajduk u ždrijeb ulazi kao nositelj zbog koeficijenta, a to znači da će dobiti lakšeg protivnika od Osijeka, koji ide na velikane kao nenositelj.

gol expired Guardiola za Messija ponudio 100 milijuna eura i ovu trojicu igrača divider

Hajduk u drugom pretkolu opet može na amatere s Malte, ovoga puta ne na Gziru, već na Hibernians. Momčad Harija Vukasa može izvući Borac iz Banje Luke, albanske momčadi Laci i Teutu, a među kuglicama naći će se i nekoliko solidnih klubova poput Arisa, slovenske Olimpije, Göteborga, Hammarbyja, CSKA Sofije…

Mourinho i Ibrahimović prijete Osijeku

Osijek će gotovo nemoguće u treće pretkolo ako izvuče nekog od europskih velikana. U jednoj utakmici Osijek može igrati protiv Milana, Tottenhama, Galatasaraya, Wolfsburga, Basela, Standarda…

Tu su i neki lakši protivnici pa ako Osječani njih izvuku, onda bi mogli preuzeti čak i ulogu favorita. U igri su Partizan, The New Saints, Škendija, Zrinjski i Žalgiris.

gol expired Španjolci otkrivaju zašto Modrić propušta važne dvoboje Hrvatske s europskim i svjetskim prvacima divider

Utakmice drugog pretkola igraju se 17. rujna.

Riječani nositelji

Rijeka svoj ždrijeb čeka idući utorak, a kao nositelj čeka ju lakši protivnik. Da je primjerice Rijeka nenositelj, igrala bi protiv Bešiktaša, PSV-a, Sportinga, AEK-a, Rostova…

Lokomotiva ima najslabiji europski koeficijent od hrvatskih klubova i sigurno će je čekati neko veliko ime u borbi za grupnu fazu Europske lige.

Utakmice trećeg pretkola na rasporedu su 24. rujna.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider