Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
jasan cilj

Španjolci otkrivaju zašto Modrić propušta važne dvoboje Hrvatske s europskim i svjetskim prvacima

Hrvatska reprezentacija na dva teška gostovanja mora bez kapetana Luke Modrića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sljedeće subote, 5. rujna hrvatska nogometna reprezentacija gostuje kod aktualnog europskog prvaka i osvajača prvog izdanja Lige nacije, Portugala, a tri dana kasnije i kod svjetskih prvaka Francuza. Oba susreta, kao i sve utakmice Vatrenih moći ćete pratiti uživo na Novoj TV i GOL.hr-u.

Izbornik Zlatko Dalić potvrdio je kako za te dvije utakmice ne računa na Luku Modrića i Ivana Rakitića, dvije najveće zvijezde reprezentacije. Iako smo bez Rakitića veći navikli igrati, izostanak Modrića nešto je na što se Vatreni moraju početi privikavati.

gol expired Drama na Camp Nouu: Beščasni predsjednik Barce poslao "prljavu" poruku, Messi mu ekspresno odbrusio divider

Kapetan će sljedećeg mjeseca napuniti 35 godina, ali još se ne predaje. Ipak, radi se o veteranskim godinama za nogometaše i samo oni najspremniji i najuporniji i dalje su s 35 igrali na visokoj razini u najvećim klubovima.

Madridski As piše kako se umjesto u Zagreb Modrić zaputio u Madrid kako bi odradio što bolju predsezonu i pokazao Zinedineu Zidaneu kako može još uvijek igrati na razini kakvu smo vidjeli tijekom ljeta, kada je bio jedan od najboljih u dresu novog španjolskog prvaka.

Nije kraj

As piše kako je Modrić odlučan u namjeri da izbori još jedan ugovor u Realu. Ovaj mu završava sljedećeg ljeta i ne misli tražiti novi klub, a kako tvrdi madridski dnevnik, Hrvat želi igrati i na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine.

Modrić je već osam godina u Madridu, a karijeru bi mogao završiti s okruglih deset sezona u dresu najtrofejnijeg kluba na svijetu, s kojim je osvojio četiri Lige prvaka te dva naslova prvaka Španjolske.

No naravno da nije samo Real u Lukinim planovima. Iako su spektakli s Portugalom i Francuskom u Ligi nacija važni za Vatrene, ovo je početak doziranja njegovih nastupa za reprezentaciju i dolazaka na okupljanja. Cilj je da Modrić bude svjež i odmoran za Euro sljedeće godine pa nas ne bi čudili novi otkazi reprezentaciji do sljedećeg lipnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider