Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Hajduk je opet sam sebi pucao u koljeno i bacio Dinamu pojas za spašavanje

Hajduk je šokantnim porazom od Istre na Poljudu prekinuo pobjednički niz i omogućio najvećem rivalu da mu se bodovno približi prije reprezentativne stanke…

Hajdukovi igrači pozdravljaju Torcidu (Foto: Ante Cizmic / CROPIX)

Šok za šok u hrvatskom klupskom nogometu. Dinamo je na šokantan način ispustio barem Europsku ligu, i u Ateni i u Pragu, a Hajduk je još jednom pokazao zbog čega čeka naslov prvaka već 18 godina.

Hajduk - Istra Festival promašaja na Poljudu: Istra šokirala Hajduk u 101. minuti, Splićani propustili srušiti rekord divider

Imali su Splićani sve na dlanu; i rezultatsku i upravljačku krizu u Dinamu, i mogućnost da upišu rekordni niz ligaških pobjeda. Očito se Bijelima ta deseta baš neće.

Golem kiks Hajduka prije stanke

Nejaka Istra borbeno i požrtvovanom igrom ne samo da je zaustavila pobjednički niz Lekinih trupa već je i nokautirala favoriziranog suparnika na njegovom terenu.

Poljud je opet bio odlično popunjen, atmosfera je bila sjajna, na tribinama se okupilo oko 25 tisuća gledatelja i svi su očekivali laganu pobjedu svojih ljubimaca, no Hajduk je opet razočarao. Posve je svejedno jesu li Splićani pukli pod pritiskom rekordnog niza ili su možda podcijenili suparnika ili nešto treće. To je golem kiks.

Bijeli bacili Modrima pojas za spašavanje

Bijeli umjesto da na reprezentativnu stanku odu s prstom u uhu i pjesmom na usnama, po tko zna koji put sami su sebi pucali u koljeno.
Ničim izazvani bacili su pojas za spašavanje Modrima, koji u Osijeku imaju šansu barem donekle isprati gorak okus iz usta i vratiti se u život.

Matija Frigan Dobre vijesti za Dalića: Debitant u redovima Vatrenih strijelac drugo kolo zaredom divider

Kada Modrima nikako ne ide, kada posrću i lelujaju poput grogiranog boksača, ipak mogu računati na šeprtljavost najvećeg rivala, koji očito još uvijek nije u stanju iskoristiti šansu, pa nokautirati i dotući suparnika. Umjesto da pobjedom protiv igrački osjetno slabijeg protivnika nabace na leđa Modrih još dodatnog tereta, oni se svojski potrude da ih rasterete i vrate u život.

Kada Livaja nije golgeterski raspoložen, Hajduk jako teško zabija

Hajduk se propisno ispromašivao, nije bilo ni sreće, dva gola su mu poništena zbog minimalnih zaleđa, radilo se o centimetrima, a na kraju nije bio u stanju ni sačuvati taj jedan bod. Konstanta je jasna; ako Livaja nema svoj dan, ako ga neće lopta i gol, Hajduk će jako teško postići pogodak. Ta se priča ne mijenja.

Istra je upisala prvu pobjedu u sezoni, ne gostujuću, nego ukupno prvu. Hajduk nije u stanju pobijediti autsajdera na svojem terenu čak niti kada ima tako gromoglasnu podršku i kada je euforija u Splitu i cijeloj Dalmaciji dotakla nebo.

Ohrabrujuća glazba za Dinamo, Rijeku i Osijek

Nekoć bi Hajduk u ovakvoj situaciji sličnom suparniku isporučio četiri-pet komada, ali Hajduk već dugo nije onaj stari, pobjednički mentalitet davno je zaljuljan i to svako malo tako uspješno demonstrira. Na ovakvim utakmicama dobivaju se i gube prvenstva. To se stalno ističe, ali Bijelima to teško ulazi u uho.

Da je Hajduk i pobijedio, naravno da to ne znači da bi bio prvak, ali nije isto otići na stanku s pobjedom i rekordom ili šokantnim porazom. Vidjet ćemo što će biti u Osijeku, ali jasno je da je ovaj posrtaj Hajduka ohrabrujuća glazba i za Dinamo i za Osijek i za Rijeku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider