Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drama na kraju HNL-a

Hajduk ili Split: Kup je (ne)važan, ali prava bitka za Europu tek počinje

Tko je posljednji putnik u Europu iz HNL-a tek trebaju odlučiti gradski rivali Hajduk i Split. Ili netko treći...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi poraz razbjesnio je navijače Hajduka. U prvenstvu su izgubili čak četiri utakmice zaredom i sada je stigao novi poraz. Ništa od finala Kupa, ništa od jedne utakmice s Dinamom u kojoj se može dogoditi svašta. Osvajanje Kupa donijelo bi i pretkola Europske lige, ali do tamo Bijeli još uvijek mogu doći kroz prvenstvo.

U preostalih sedam kola Hajduk može pokušati stići Lokomotivu koja bježi pet bodova. U tome im pomogne možda i moguće ukidanje kazne kojom je Splićanima oduzeto tri boda zbog neigranja derbija na Maksimiru. Tada bi razlika do Lokomotive bila dva, a Zagrepčani još moraju na Poljud. Eventualno treće mjesto donijelo bi Europe čak i da Split iznenadi sve nas skupa i osvoji Kup pored Dinama.

No, idemo najrealnijom trasom. Dinamo je veliki favorit u Kupu, a Hajduku se neće vratiti osvojena pa oduzeta tri boda. U pretkolo Lige prvaka će Dinamo, a Rijeka i Lokomotiva će izboriti pretkola Europske lige. Jedno mjesto ostaje, a za četvrto mjesto u prvenstvu osim Hajduka i Splita konkurira čak i Slaven Belupo koji je u sjajnoj formi.

Hajduk unatoč katastrofalnoj formi još uvijek ima tri boda prednosti u odnosu na 'crvene' iz Parka mladeži i zahuktale 'farmaceute' (37-34). Tu je i Zagreb s 33 boda, ali njihova forma ne obećava borbu za Europu.

U sljedećem kolu Hajduk je na novim mukama, jer gostuje baš u Koprivnici. Momčad Ante Čačića igra već četvrtu utakmicu zaredom na svom stadionu. Pobijedili su Osijeka i Zagreba, remizirali s Dinamom. Splitu neće biti ništa lakše jer gostuje na Kantridi kod Rijeke. Tko je preostali putnik u Europu ostat će neizvjesno do zadnjeg kola, baš tada opet Split dočekuje Hajduka na Parku mladeži.

Raspored do kraja prvenstva (veliki slovima napisana su gostovanja):

Hajduk: SLAVEN BELUPO, Lokomotiva, ZADAR, Osijek, DINAMO, Zagreb, SPLIT

Split: Osijek, RIJEKA, Dinamo, SLAVEN BELUPO, Zagreb, LOKOMOTIVA, Hajduk

Slaven Belupo: Hajduk, ISTRA, Rijeka, Split, LOKOMOTIVA, Zadar, OSIJEK
 

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider