Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Hajduk i Rijeka objavili su kome idu milijuni izvan kluba: Zašto Dinamo to krije!? Šokantna povećanja u dvije stavke

Hrvatski elitni klubovi objavili su financijska izvješća za 2022. godinu...

Mirko Barišić, Vlatka Peras i Krešimir Antolić (Foto: Ronald Goršić/Cropix)

Dakle, najzanimljivije stavke Dinamova financijskog izvješća za 2022.: 76 milijuna kuna gotovinski izdaci za naknade posrednicima te 102 milijuna dobavljačima za proizvode i usluge!

Godinu prije 51 i 61 milijun za iste stavke, a zarada od prodaje igrača bila je puno veća.

Nije jasno je li prošle godine zarađeno 73 ili 134 milijuna od prodaje igrača, u pitanju je metodologija obračuna, ali ne mijenja puno na stvari kada se uzme u obzir da je posrednicima isplaćeno čak 76 milijuna. Omjer je šokantan u oba slučaja, pogotovo ako se uzme u obzir da to ne mora biti konačna cifra jer pitanje je postoje li još kakva dugovanja prema posrednicima.

Čačić kao Del Boy

Elem, ispada da je prošle godine na provizije i dobavljače otišlo podjednako kao i na plaće igrača (178 - 184). Ove sitnije stvari po 10-20 milja, tipa intelektualne usluge i slične alanfordovske fore neću ni spominjati. Znači, malo je reći da su to baš momačka povećanja. Pa, stvarno su u Maksimirskoj 128 dodali gas, a mislili smo da je već do daske stisnut. No očito to može još puno jače i brže. Jedan od primjer dodavanja atomskog gasa je i burleska o ugovoru i otpremnini kojom će brkove omastiti Ante Čačić, a možda još poneko. Da je na Čačićevom mjestu, Del Boy iz Mućki uskliknuo bi "lovely jubbly".

Neki su članovi Izvršnog odbora početkom godine pričali o mamutskom izvlačenju novca, na nekim transferima, kako je naznačeno i do 50 posto, a menadžerske provizije dosezale su u prosjeku gotovo 20 posto. Kada pogledate brojke, pitam se što se promijenilo u 2022.!? 

Sjaši Kurta da uzjaši Murta

Zapravo su cifre još gore. U prijevodu, sjaši Kurta da uzjaši Murta. Nadam se da novi ljudi u maksimirskom klubu sve ovo imaju u vidu, da im je jasno da je to sve ista ekipa koja se samo.pokačila oko veličine kolača, a da im je modus operandi isti. Nadam se da neće šutjeti i ući u kolo.

Radi potpune transparentnosti zašto u Dinamu taksativno ne navedu kojim su to agencijama isplaćene tolike naknade!? U čemu je problem? Evo Rijeka i Hajduk su naveli.

Nadam se da je novim ljudima koji su ušli u upravljačke strukture Dinama sve ovo jasno. Ne samo da će glasno govoriti nego i poduzeti nešto po tom pitanju. Nadam se da neće biti korisne budale koje su pomogle notornoj ekipi da se održi na vlasti.

Šutnja može biti opasan znak

Šutnja može sugerirati da im je zapravo cilj ulazak u kolo s ljudima koji su svih ovih godina vodili klub i zdušno podržavali od hrvatskog pravosuđa odbjeglog Zdravka Mamića u svim njegovim rabotama, odbijali priznati da je klub oštećen u Mamićevim pravosudno dokazanim malverzacijama.

Štoviše, još nedavno odbili su povrat u Dinamovu blagajnu desetke otuđenih milijuna kuna, a onda su u jednom trenutku zbog osobnih interesa i spašavanja vlastite kože odlučili okrenuti ploču i praviti se kao da oni s Mamićem nikad ništa nisu imali.
Kada znamo da ih je Mamić više-manje sve, izuzev Barišića, doveo u klub, kada znamo da su mu godinama jeli iz ruke i ponizno klimali glavom, gadljivo je i samo gledati to licemjerje, a kamoli štogod drugo. No ništa neočekivano, znamo već profil sličnih ljudi, u hrvatskoj politici ima ih koliko god hoćete.

U sedlu su još uvijek Mamićevi jataci i šefovi

Do suštinskih promjena ne može se doći šutnjom i okretanjem glave, a još manje uskakanjem u kolo s ekipom koja je držala ljestve Mamiću i lukavo punila džepove.
Sada bi svu krivnju svalili na jednog čovjeka i nastavili po starom čim učvrste vlast i riješe se oporbe.Tko god je uistinu za pravdu i pravicu, tko god je za demokratski, transparentni i nadave narodni Dinamo, čije će vodstvo birati njegovi navijači, odnosno članovi po principu "jedan član, jedan glas", to se ne smije dozvoliti.

Ne smije se stati, pogotovo sad kada se došlo blizu cilja. Mamić je svoje odigrao, ali u sedlu su još uvijek njegovi jataci, pa i šefovi. Dok ih se sve ne pomete, ne treba imati iluzija da će doći do suštinskih promjena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider