Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakav spektakl!

Hajduk protiv Dortmunda na kultnom Westfalenu: Povijesna invazija Torcide!

Mladi juniori Hajduka igraju četvrtfinale Lige prvaka na Westfalenu.

Dortmund (Foto: Afp)

U srijedu od 18:30 igra se najveća utakmica u povijesti juniora Hajduka. Mladi igrači Hajduka igraju u gostima protiv Dortmunda za polufinale Lige prvaka.

Prije nekoliko dana UEFA je na svojim stranicama potvrdila da se igra u Oberhausenu, gradu pored Dortmunda, no to je sve propalo.

Ranije smo pisali da se gradonačelnik tog grada pobunio i zabranio utakmicu mladih nogometaša, a Dortmund je onda popustio i preselio utakmicu na kultni Westfallen.

Slavni stadion Borussije može primiti 83 tisuća ljudi i jedan je od najvećih u Europi, a očekuje se prava invazija Torcide.

Hajduk će informacije oko ulaznica objaviti tijekom dana. 

Ludnica među navijačima Hajduka

Čim je Hajduk prošao dalje počeo se planirati put među navijačima Bijelih. Prije nekoliko dana sve je potvrđeno za stadion od 17 tisuća kapaciteta, no to je danas povijest i veliki spektakl za Bijele seli se na glavni travnjak.

Dortmund utakmice juniora inače igra na stadionu od dvije tisuće gledatelja, ali Nijemci nikad nisu bili pod ovakvim pritiskom što se tiče juniorskog natjecanja pa su jednostavno morali otvorili Westfalen, iako su rekli da ne žele jer moraju čuvati travnjak za Bundesligu.

Stadion juniorske momčadi Dortmunda Stadion juniorske momčadi Dortmunda (Foto: Guliver image)

Opće je poznato da u Njemačkoj živi ogroman broj Hrvata, a to znači da je tamo i puno navijača Hajduka. Splićani imaju otvorena i brojna Društva prijatelja Hajduka i sigurno da će se oni svi zaputiti prema Dortmundu.

Do utakmice je ostalo svega pet dana, no dovoljno da se sve svi organiziraju za prijevoz. Možda i nećemo pretjerati ako napišemo da bi na stadionu mogli vidjeti između pet i deset tisuća navijača splitskog kluba.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider