Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema popravnog

Tko će biti prvi finalist Kupa? Hajduk želi iskupljenje za poraz od Rijeke, Gorici je ovo utakmica sezone

Hajduk i Gorica igraju ove srijede na Poljudu polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

U srijedu navečer znat ćemo prvog finalista hrvatskog kupa. Bit će to Hajduk ili Gorica, a igra se jedna utakmica, i to na Poljudu. Hajduk je već dugih osam godina bez ijednog trofeja, ali i Gorica u krizi nada se senzaciji.

Koliko god veliko bilo, razočaranje zbog poraza od Rijeke u Hajduku su morali brzo preboljeti jer gubitak bodova u Jadranskom derbiju još se stigne nadoknaditi. No, u polufinalu Kupa popravnog ispita nema. 

Iako im na Poljud stiže momčad koja je u seriji od šest uzastopnih poraza u Prvoj HNL, u Hajduku Gorici pristupaju s maksimalnim respektom.

Dambrauskas: Gorica je opasna

"Mi doista doživljavamo Goricu kao najbolju moguću momčad. Jer, doista vjerujem da imaju kvalitetu, da imaju igrače jake u svim segmentima i da su opasni. Za njih je ovo utakmica sezone u kojoj nemaju apsolutno ništa za izgubiti", naglašava trener Hajduka Valdas Dambrauskas

Da je polufinale Kupa utakmica sezone za Goricu, slaže se i trener gostiju Krunoslav Rendulić. Prije nepunih mjesec dana od Hajduka su pretrpili najteži poraz u sezoni. Splićani su u Velikoj Gorici tada slavili s 4:0. Iako pamti i bolje dane, Rendulić ne gubi nadu uoči dolaska na Poljud.

Rendulić: Pokušat ćemo iznenaditi Hajduka

"Utakmica sigurno sezone, utakmica u kojoj možemo zabilježiti prvi i povijesni ulazak Gorice u finale. Utakmica koja puno toga nosi, nema dvojbe da ćemo dati sve od sebe da pokušamo iznenaditi Hajduka i da pokušamo ući u finale", kaže Rendulić.

Ulazak u finale za Hajduk nema povijesnu dimenziju, ali kad znate da Splićani na osvajanje kupa čekaju još od 2013. jasno je kolika je želja da se prekine trofejna suša. Dambrauskas o svemu tome ne želi razmišljati, već fokus stavlja samo na Goricu.

"Znam što ovaj klub znači i koliku povijest ima, ali naš posao je dobiti sutrašnju utakmicu", istaknuo je Dambrauskas.

Trener Hajduka najavio je određene promjene u sastavu, nezadovoljan izdanjem nekih igrača u subotnjem derbiju. No, smatra kako njegova momčad protiv Rijeke nije nadigrana.

"Doista ne osjećam da smo bili nadigrani. Bili smo nadigrani u prvoj utakmici protiv Rijeke kada smo pobijedili s 3:2. Ali, onda je Rijeka činila pogreške. Doista vjerujem da ću ja, kao i moji igrači sutra reagirati na pravi način i da ćemo imati potpuno drugačiji scenarij", priželjkuje trener Hajduka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider