Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mijenja primorca

Hajduk dovodi stranog trenera, a portugalski novinar otkrio što navijači Bijelih mogu očekivati

Hajduk je blizu dogovora s novim trenerom.

Portugalac Silas koji je prošle sezone vodio Sporting iz Lisabona, mogao bi postati novi trener Hajduka. Vijest je prvi sinoć objavio gol.hr, pregovori splitskog kluba i 44-godišnjeg stručnjaka su u tijeku, a evo što o Silasu kažu portugalski kolege.

U današnjem prijateljskom susretu s Croatijom iz Zmijavaca, Hajduk se poraza od drugoligaša spasio golom Diamantakosa s bijele točke za konačnih 1:1. A to bi mogla biti posljednja utakmica Bore Primorca na klupi Bijelih. Jer čelnici splitskog kluba imaju aduta i već vode pregovore s portugalskim trenerom Silasom. Vijest je prvi objavio kolumnist portala gol.hr, Ivica Medo.

gol expired Dogovorene dvije borbe Tysona Furyja i Anthonyja Joshue: Potvrdio najpoznatiji promotor divider

"Pa to se već kuha nekoliko dana, zapravo ovaj cijeli tjedan. Naravno, pregovori počnu stidljivo i počnu se razvijati, i dođu do jedne točke kada bi moglo postati vruće, a to je bilo jučer. Objavio sam tada informaciju koju sam znao, radi se o ljudima koji su u nogometu, u menadžerskom svijetu, i ne samo menadžerskom'', rekao je Ivica Medo.

Silas ima 44 godine, a prije nekoliko mjeseci odbio je ponudu najvećeg brazilskog kluba Flamenga.

U igračkim danima kao veznjak nastupao je za brojne klubove, od kojih su najpoznatiji španjolski Elche i engleski Wolverhampton, dok je najveći trag ostavio u Belenensesu. Za portugalsku reprezentaciju upisao je tri nastupa, bez pogotka.

gol expired Iznenađujući porazi Slovenaca i Makedonaca na Svjetskom prvenstvu, Portugal spriječio treću senzaciju divider

U Belenensesu je počeo trenersku karijeru, vodio ih je od siječnja 2018., pobjeđivao i Benficu i Porto, pa je u rujnu 2019. stigao poziv trećeg portugalskog velikana Sportinga, na čijoj je klupi upisao 17 pobjeda, jedan remi i deset poraza, prije nego što je u ožujku prošle godine dobio otkaz.

"U Sportingu mu nije išlo kako je planirao. Klub nije bio stabilan, mučio se s financijama, smjerom u kojem ide, navijačima, brojnim kritikama... Mislim da je skok koji je napravio iz Belenensesa u Sporting došao prebrzo. I sada traži drugu priliku u novom klubu'', rekao nam je portugalski novinar Filipe Balreira.

Bude li to Hajduk, Silas bi se ponovno mogao susresti sa sličnom problematikom posrnulog velikana. A evo što Hajdukovi navijači mogu očekivati od njega.

gol expired Klubovi Sluge i Šunjića priredili senzacije u Championshipu: Bivši vratar Rijeke zaustavio ubojiti napad divider

"On je trener koji voli imati loptu, tako je bilo i u Belenensesu, i u Sportingu. Imao je jako veliki posjed lopte, voli igrati iz posljednje linije i imati puno kratkih paseva. Ali, on je i trener čije momčadi primaju dosta golova'', rekao je portugalski novinar.

Portugalski kolega dodaje kako Silas preferira sustav s trojicom u posljednjoj liniji te da voli promovirati mlade igrače. U Sportingu je vodio aktualnu zvijezdu United Brunu Fernandesa, a njega je u igračkim danima trenirao Jose Mourinho.

Dođe li Silas na Poljud, postat će Hajdukov četvrti Portugalac. Bili su tu nogometaši Ruben Lima i Hugo Almeida, te sportski direktor Mario Branco. Je li vrijeme za portugalskog trenera?

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider