Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hoće li hajduk reagirati?

Hoćemo li gledati Torcidino povijesno gostovanje na Westfalenu ili stiže najgora moguća vijest za Bijele?

Dortmund može promijeniti svoju odluku, ali i ne mora, no sve je na čelnicima Hajduka koji bi morali pritisnuti Nijemce.

Galerija Torcida Split Slavlje Hajdukovih juniora Hajduk - Manchester City +6 Hajduk - Manchester City

Juniori Hajduka plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka. Pobjedom nad Manchester Cityjem osigurali su dvoboj protiv Borrusije Dortmund za polufinale.

Utakmica Hajduka i Dortmunda igra se u Njemačkoj, 14. ili 15. ožujka, a navijači Hajduka najavili su veliku invaziju, no sve bi moglo propasti.

Poznato je da Hajduk ima vojsku navijača u Njemačkoj, puno Hrvata živi u Dortmundu i okolici, a trebala bi se i Torcida zaputiti na gostovanje, no problem stvara njemački klub.

Trenutno je u planu da se susret igra na pomoćnom terenu slavnog njemačkog kluba, a taj teren prima tek dvije tisuće ljudi, no Dortmund ne prodaje ulaznice za gostujuće navijače, sve podijeli svojim pristašama.

Magdalena Jurič Hrvatica objavila video s Modrićem, Messijem i Ronaldom, postala je ogroman hit divider

Jedina opcija za Torcidinu invaziju je smilovanje čelnika Dortmunda i prebacivanje dvoboja na kultni Westfalen, stadin prve momčadi čiji je kapacitet 90 tisuća mjesta.

Hajduk mora reagirati

Na prvu zvuči malo nerealno, ipak su to juniori, no u ovom slučaju za navijače Hajduka itekako ima nade. Ono što su mnogi zanemarili je činjenica da je Dortmund i prošle sezone igrao četvrtfinale protiv Atletico Madrida i prebacio utakmicu na svoj glavni stadion.

Okupilo se tada 15-tisuća navijača, navijača Atletica nije bilo, no ionako Španjolci nisu poznati po nekim ludim gostovanjima, čak i u okvirima seniorske momčadi.

Dortmund može promijeniti svoju odluku, ali i ne mora, no sve je na čelnicima Hajduka koji bi morali pritisnuti Nijemce, ako se već ne žele otvoriti Westfalen, ne bi bilo loše za hajdukovce da barem dobiju dio ulaznica za pomoćni stadion, one će se sigurno rasprodati u kratkom roku.

Poznavajući splitski mentalitet, ne bi začudila vijest da Torcida napravi povijesno gostovanje, nikad viđeno u juniorskom natjecanju, no čeka se prava potvrda o lokaciji i terminu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider